Close sidebar
Close sidebar

Reacția lui Florin Cîțu în urma incendiului de la ”Matei Balș”

Premierul Florin Cîţu a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor din incendiul de la Institutul ”Matei Malş” şi anunţă că responsabilii vor fi identificaţi după ce există toate informaţiile. ”Un lucru este cert, de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă”, a transmis premierul.

Andreea Bolocan,

Ce reacție a avut Florin Cîțu în urma incendiului de la Matei Balș [Sursa foto: bzi.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”În aceasta dimineaţă o tragedie a lovit Bucureştiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate”, a transmis, vineri, premierul Florin Cîţu.

Ce măsuri s-au luat imediat după pornirea incendiului 

Acesta a explicat că din primul moment a fost activat Planul Roşu şi s-au luat măsuri pentru ca ”ca situaţia să fie stabilizată rapid”.

”În acelaşi timp au fost identificate locuri în alte spitale din Bucureşti unde au fost transferaţi imediat mai mulţi pacienţi. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiţii sigure.  Un lucru este cert, de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă.

Despre cauze şi responsabili discutăm după ce avem toate informaţiile”, a mai scris premierul.

Incendiu Matei Balș

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Incendiu Matei Balş. "Filmul" tragediei. Imaginile groazei din spitalul din Bucureşti

53 de pacienți au fost transportați către alte spitale

Un număr de 53 de pacienţi au fost transferaţi la 11 spitale din Capitală, în urma incendiului la Institutul ”Matei Balş”. Cea de a patra victimă, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, este o femeie de 80 de ani care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

Citeste si: ”Erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor şi n-au mai plecat acasă din cauza incendiului”- Declarația președintelui Senatului, Anca Dragu

Incendiul a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 5:00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați, dintre care 53 au fost trimiși la alte spitale din București. Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul, dar surse din cadrul anchetei au declarat pentru G4Media.ro că un reșou ar putea fi cauza incendiului.

Numerele de telefon disponibile pentru rudele pacienților: 0212069398 și 0212648515.

Procurorii și polițiștii au început audierea personalului medical de la Institutul Matei Balș după incendiul din această dimineață în care au murit 4 pacienți cu Covid. Conducerea spitalului bucureștean l-a chemat pe avocatul Florin Durgheu pentru a asista la audieri, potrivit surselor G4Media.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI