Președintele rus este lângă poporul turc și susține că Turcia poate conta pe ajutorul Rusiei în această situație de criză.

Vladimir Putin a reacționat după cutremurul din Turcia

Este cunoscut faptul că Vladimir Putin are o relație apropiată cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Liderul de la Kremlin vrea să ajute atât Turcia, cât și Siria.

Citește și: Incendiu cumplit în Turcia, în urma cutremurelor de luni și marți

„Vă rog să acceptați profundele mele condoleanțe pentru numeroasele victime umane și distrugerile pe scară largă provocate de un cutremur puternic în țara dumneavoastră", a transmis Vladimir Putin.

„Suntem pregătiți să oferim asistența necesară în această privință. Rusia împărtășește tristețea și durerea celor care au pierdut persoane dragi”, a adăugat președintele Rusiei.

Bilanțul morților a ajuns la peste 5.500 de persoane

Peste 5.500 de morți în Turcia și Siria după cutremurele devastatoare de luni. Peste 4.000 de persoane și-au pierdut viața în Turcia și aproape 1.500 în Siria.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Minunea de sub dărâmăturile din Turcia. O femeie a dat naștere sub o clădire prăbușită

Agenţiei de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din Turcia a precizat faptul că cel puţin 5.606 clădiri s-au prăbușit, iar altele sunt pe cale să se prăbușească.

Până în prezent au avut loc cel puțin 100 de replici cu magnitudinea de 4,0 sau chiar mai mari.

Preşedintele Turciei a declarat o săptămână de doliu naţional

"Ca urmare a cutremurelor care au avut loc în ţara noastră la 6 februarie 2023, a fost declarată o perioadă de doliu naţional de şapte zile. Drapelul nostru va fi coborât în bernă până duminică, 12 februarie 2023,  la apusul soarelui, pe întreg teritoriul ţării noastre şi în cadrul reprezentanţelor străine", a scris Erdogan pe Twitter.

Citește și: Echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay, Turcia

Erdogan va avea o discuție cu Joe Biden, în vederea ajutorului care va fi acordat de SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si