Noi atacuri aeriene au avut loc în cursul nopții trecute, la frontiera României.

În acest context a fost emis un mesaj Ro-Alert

Un mesaj Ro-Alert a fost emis în acest sens cu privire la existența riscului de a cădea obiecte din spațiul aerian la câteva sute de metri de locuințele lor.

Citește și: O dronă care avea ataşat un dispozitiv exploziv a fost găsită în Bulgaria, la 35 de kilometri de granița cu România

Potrivit reprezentanților ISU Tulcea, acesta a fost un act de comunicare care a inclus recomandări pentru protecția locuitorilor din regiunile respective.

Reacția Ministerului Apărării, în urma bombardamentelor Rusiei, la granița României

Reacția Ministerului Apărării, în urma bombardamentelor Rusiei, la granița României

 

Care a fost reacția Ministerului Apărării în această situație?

" Duminică, 17 septembrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniței cu România.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO. Scene de coșmar lângă Periprava. Bombardamentele ruse au lovit aproape de granița României. A fost emis mesaj RO-Alert

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. 

Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22:55, pentru zona de nord a județului Tulcea, aflată în proximitate, cu potențialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situații.

Forțele MApN au întărit prezența și continuă să implementeze  măsurile necesare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.

Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situația generată de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Apărării, potrivit Antena3.ro

Citește și: VIDEO- Incident șocant pe frontul războiului ruso-ucrainean. Rusia a atacat propriile armate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si