Reacția PSD nu a întârziat să apară: deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a solicitat Guvernului să respecte Legea pensiilor şi să majoreze punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, după cum se cere şi în petiţia semnată de peste 800.000 de pensionari. 

Olguţa Vasilescu a afirmat că Guvernul intenţionează să emită o ordonanţă de urgenţă prin care punctul de pensie nu va fi majorat cu 40%, "aşa cum prevede legea în vigoare".

Citeste si: Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunț despre creșterea punctului de pensie. "Este cea mai mare..."

Olguța Vasilescu: Atenționăm Guvernul să respecte legea

"Aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, punctul de pensie, de la 1 septembrie anul acesta, trebuie să crească cu 40%, de la 1.265 de lei, la 1.775 de lei. Din păcate, însă, aflăm că mâine, într-o şedinţă de Guvern, se discută despre emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să pună în pericol această Lege a pensiilor, în sensul că majorarea nu va fi de 40%. Şi aş vrea să atenţionăm Guvernul României să ţină cont de aceste sute de mii de semnături care au fost date de pensionari din întreaga ţară în ultima lună şi jumătate(...) Eu cred totuşi că Guvernul trebuie să ţină cont de aceşti 800.000 de pensionari care au semnat această petiţie", a afirmat Olguţa Vasilescu, joi, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Coșmarul trăit de fostul prezentator tv Felix Rache, după infecția cu COVID: ”Eu am intrat în spital cu pneumonie, soția a avut probleme de respirație”

Ce surse de finanțare vede PSD

Deputatul PSD a enumerat sursele de unde Guvernul putea efectua majorarea solicitată.

"Veţi întreba, probabil, de unde să facă rost de bani. Le-am spus de câteva luni în Parlamentul României de unde ar putea să ia banii respectivi.

Şi-o să vă dau exemple: anul trecut, deşi existau 27 de ministere, cheltuielile pentru capitolul 'Bunuri şi servicii' pentru ministere era de 44 de miliarde de lei. Anul acesta, deşi sunt doar 15 ministere, se alocă pentru Bunuri şi servicii 51 de miliarde. Iată doar de aici 7 miliarde, care cred că ar putea să meargă către pensii, pentru că nu sunt atât de importante bunurile şi serviciile achiziţionate de ministere, adică maşini, telefoane, mobilier", a mai spus Olguţa Vasilescu. 

Citeste si: Incredibil ce s-a întâmplat când mascații au vrut să-l ridice pe unul dintre frații lui Emi Pian

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit acesteia, Guvernul nu trebuia să abroge Ordonanţa 114. S-a desfiinţat taxa de 2% pe activele bancare şi pe companiile din energie şi "s-au pierdut de la buget 1,8 miliarde de lei", consideră Olguța Vasilescu. 

Dosare de pensii recalculate

Deputatul PSD a atenţionat Guvernul că de la 1 ianuarie 2020 ar fi trebuit să înceapă recalcularea tuturor celor cinci milioane de dosare pentru pensionari, pe noua lege, "în sensul că noua formulă de calcul aplicată putea să elimine toate acele inechităţi din sistem despre care se discută de ani de zile".



"Până la această dată, 13 august, nu s-a recalculat nici măcar un singur dosar, ceea ce, sigur, ne face să credem din nou că Legea pensiilor în ansamblul său nu va fi respectată de acest guvern", a mai spus fostul ministru al Muncii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si