Joe Biden a vorbit, într-un discurs ținut joi seara din Biroul Oval, despre vizita sa în Israel și a numit atacul Hamas „un rău pur”, adăugând:

„Dar, din păcate, poporul evreu știe, poate mai bine decât oricine, că nu există limită pentru depravarea oamenilor atunci când vor să provoace durere altora”.

Citește și: Noutăți despre ostaticii luați de Hamas în Fâșia Gaza în urmă cu două săptămâni

Biden i-a pus alături în aceeași frază pe extremiștii Hamas, care au ucis cel puțin 1.400 de israelieni în atacul de sâmbătă, 7 octombrie, și pe președintele Rusiei, Vladimir Putin care a ordonat invazia Ucrainei.

„Hamas și Putin reprezintă amenințări diferite, dar au acest lucru în comun: amândoi vor să anihileze complet o democrație vecină – să o anihileze complet”, a spus Joe Biden. 

Kremlinul consideră comparația făcută de Joe Biden ca fiind inacceptabilă

Kremlinul a denunțat vineri remarcile președintelui american Joe Biden, în care acesta l-a comparat pe președintele rus Vladimir Putin cu gruparea palestinienă Hamas, ca fiind „inacceptabile”, conform EFE.com.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Nu acceptăm un astfel de ton față de Federația Rusă și față de președintele nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unei conferințe de presă la Moscova.

dmitri peskov

Dmitri Peskov, reacție după după discursul lui Biden

Peskov a adăugat că actuala situație internațională a fost marcată de momente emoționante și potențial periculoase, în special cu escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Dmitri Peskov a adăugat că o astfel de retorică nu este potrivită unor şefi de stat şi "este inacceptabilă pentru noi".

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

"Nu acceptăm un astfel ton faţă de Federaţia Rusă, faţă de preşedintele nostru", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Joe Biden: Teroriștii și dicatorii trebuie să plătească pentru agresiunea lor

Biden a avertizat joi că, dacă Hamas şi Putin nu plătesc pentru durerea pe care au provocat-o în Israel şi Ucraina, s-ar putea dezlănţui mai mult "haos" şi "distrugere" în lume.

"Istoria ne-a învăţat că atunci când teroriştii nu plătesc pentru teroarea lor şi dictatorii nu plătesc pentru agresiunea lor, aceştia provoacă mai mult haos, moarte şi distrugere", a declarat Biden în discursul rostit din Biroul Oval de la Casa Albă.

În discursul de joi de la Casa Albă, Joe Biden a mai spus că scopul existenţei grupării Hamas, considerată teroristă de SUA, dar nu şi de Rusia, este de a anihila Israelul, în timp ce Putin neagă Ucrainei dreptul de a exista ca stat independent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si