În urma discursului fostului președinte al SUA, Donald Trump, în privința Rusiei,  șeful NATO a venit cu o reacție: „Orice sugestie că aliaţii nu se vor apăra reciproc subminează întreaga noastră securitate, inclusiv pe cea a SUA, şi îi expune pe soldaţii americani şi europeni unui risc sporit".

Jens Stoltenberg, reacție la discursul lui Trump despre Rusia

Donald Trump a făcut referire la țări aliate care nu contribuie suficient la bugetul apărării, spunând că SUA nu vor sări în ajutorul lor, „invitându-i” pe ruși să le atace.

"Orice atac asupra NATO va fi întâmpinat cu un răspuns unit şi energic", a mai menționat secretarul general al NATO, reacționând la discursul de sâmbătă al lui Trump.

Citește și: Mesajul controversat transmis de Donald Trump. Fostul președininte american a afirmat că încurajează Rusia să face „orice vrea” țărilor NATO care nu plătesc dreptul pentru Apărare

Astfel, reacția lui Stoltenberg vine în condițiile în care Casa Albă și mai mulți oficiali l-au blamat pe Trump după ce a sugerat sâmbătă cp SUA ar putea să nu protejeze aliații din NATO care nu cheltuiesc suficient în apărare, în cazul unei posibile invazii ruse.

Reacția polonezilor la afirmațiile lui Trump

„Motto-ul NATO 'unul pentru toţi, toţi pentru unul' este un angajament concret. Subminarea credibilităţii ţărilor aliate înseamnă slăbirea întregului NATO", a anunțat pe plafotrma „X”, minsitrul polonez al Apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Nicio campanie electorală nu este o scuză pentru a ne juca cu securitatea Alianţei", a mai spus oficialul de la Varşovia.

Se știe că Polonia este unul dintre principalii aliați ai Washingtonului de pe flancul estic al NATO și, de asemenea, are alocat un buget consistent pentru cheltuilelile militare, cu mult peste limita de cel puțin 2 la sută, recomandată de NATO, scrie news.ro.

Și ministerul de Externe al Germaniei a postat pe contul său de pe platforma „X”, în limba engleză mesajul „Unul pentru toţi şi toţi pentru unul" cu hashtag-ul #StrongerTogether (Mai puternici împreună).

Mesajul controversat transmis sâmbătă de Donald Trump

Fostul președinte american Donald Trump, a creat o serie de controverse în rândul liderilor politici, după ce sâmbătă, într-un discurs a declarat că ar încuraja Rusia să facă „orice vrea” în fața oricărei țări membre NATO care nu respectă directivele privind cheltuielile pentru apărare, a scris CNN.

„NATO era falimentară până când am apărut eu”, a a mai spus Trump în cadrul aceluiași miting.

Eu am spus: Toată lumea va plăti. Ei au spus: Ei bine, dacă nu vom plăti, ne veţi proteja în continuare?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Eu am spus: Sub nicio formă. Nu le-a venit să creadă răspunsul”, a mai declarat Donald Trump.

Trump a afirmat că „unul dintre preşedinţii unei mari ţări” l-a întrebat la un moment dat dacă SUA ar mai apăra ţara dacă ar fi invadată de Rusia, chiar dacă ”nu ar plăti”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si