Asiguratorii spun că li s-a propus să aplice tarifele finale din martie 2022, nicidecum prețul cel mai mic raportat la martie 2023.
„E obligată o piață întreagă la pierdere în special pe zonele cu grad mare de risc, iar operațional este un coșmar implementarea, mai ales că trebuie comparată prima netă cu prima brută, schimbări în programele IT care au fost făcute (și pentru care s-a plătit anul trecut) pentru a acomoda cerințele noi, mai ales din perspectiva solicitărilor Comisiei Europene.


Nu cred că înțelege cineva cu adevărat ce presupune folosirea a două tarife simultan, cred că nu mai există o țară în lume cu asemenea abordare.”, a declarat sub protecția anonimatului un director de asigurări.

Citește și: EXCLUSIV: Biletele de avion, din ce în ce mai scumpe/ Agent turism: ” Putem să vorbim de creșteri chiar de până la 70%”

 

Cum se vor calcula tarifele RCA

Dacă un asigurator RCA a practicat la 1 martie 2022 un tarif RCA de 1400 de lei, iar la 1 martie 2023 a urcat prețul la 1500 de lei, conform proiectului, aceasta va intra în vigoare în următoarele 6 luni.
„Brokerii nu pot să știe cum vor calcula asigurătorii tarifele RCA.

Mie îmi e neclar cum va putea urmări ASF tarifele- sunt zeci de mii de combinații care rezultă în tarifare, doar dacă e să compari tarifele din martie 2022 cu martie 2023. Cine a făcut propunerea asta e habarnist rău.

Citește și: Rata inflației a crescut! Vezi datele de la INS

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Lucrurile sunt extrem de complicate pentru omul de rând și întrebarea este de ce nu se alege tariful de referință prevăzut de lege. De ce alegem martie 2022 și nu Ianuarie sau Aprilie 2022? Putem avea încredere în ASF care a lasat 2 asigurători să funcționeze ani buni fără să respecte normele de lichiditate?

Citește și: VIDEO- CEC-ul are o lună la dispoziție să depună documentele de autorizare ca asiguratorilor la ASF. Ce a declarat Ministrul Finanțelor

În mod normal după falimentul Wirecard reprezentantul Bafin din Germania (similar ASF) a demisionat. În loc sa avem demisii de onoare la ASF avem și mai mult haos produs de această autoritate incompetentă”, a precizat sub protecția anonimatului un alt broker de asigurări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si