Conform standardelor de securitate nucleara, astfel de interventii "proactive si controlate" se pot efectua numai cu reactorul in stare oprita, arata un comunicat al SNN.

"Efectuarea verificarii si interventiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securitatii nucleare, a personalului de exploatare, populatiei sau mediului incojurator", se mentioneaza in comunicat.

Repornirea unitatii si resincronizarea la Sistemul Energetic National vor avea loc dupa efectuarea si finalizarea testelor si eventualelor interventii care se impun in astfel de situatii, in conformitate cu procedurile centralei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Nuclearelectrica a realizat in primele noua luni ale acestui un profit net de 225,28 milioane lei, in crestere cu 120% fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei.

Veniturile din exploatare s-au ridicat in perioada mentionata la 1,4 miliarde lei, fiind cu 17% in crestere fata de primele noua luni ale anului trecut (1,19 miliarde lei).

Productia de energie a crescut cu 2,3%, la 7.760 GWh, de la 7.589 GWh, la sfarsitul lunii septembrie 2016.

Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participatie de 82,49%. Compania are o capitalizare de 2,24 miliarde lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si