La Timisoara, un hot de buzunare proaspat eliberat a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-un magazin in timp ce fura.

Din nou. Iar la Cluj si Suceava, mai mult indivizi au zdruncinat automatele de cafea ca sa puna mana pe banii din interior.

In tot acest timp, in Ilfov, mai multe case au fost sparte, iar pagubele sunt insemnate.

Talharii au luat de la batrani pana si banii stransi pentru parastasul celor morti. N-au stat prea mult in libertate pentru ca au fost prinsi de politisti.  

30 de mii de dosare au in lucru comisiile din inchisori. Fiecarui condamnat i se scad din pedeaspa 6 zile la fiecare luna, daca se stabileste ca a trait in conditii improprii dupa gratii.

Ministrul Justitiei spune ca pana acum au parasit penitenciarele 529 de detinuti, iar alti 3.349 indeplindesc conditiile pentru a fi eliberati conditionat. Sindicalistii sustin, insa, ca pana la sfarsitul anului ar putea fi pusi in libertate... peste 9 mii de condamnati!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

MIROSLAV TASCU, SOCIOLOG: "Faptul ca am eliberat detinuti din penitenciar nu schimba conditiile din penitenciare. Sigur, schimba presiunea care este acolo. Pana la urma penitenciarul nu ar trebui sa fie pedeapsa doar, ci si reeducare.

Insa, lucrul acesta nu se intampla cat timp vedem ca sunt recidive in mai putin de o saptamana".

CRISTINA FULOP, PSIHOLOG:" Saracia e unul dintre motive, suportul foarte slab pentru incluziune sociala din partea autoritatilor, faptul ca au in anturaj persoane cu activitati infractionale si care vin cu influente negative. Lipsa de educatie nu e de neglijat. Faptul ca poarta o eticheta mare in frunte ca au facut inchisoare si, practic, pot recidiva oricand".

Ministrul Justitiei spune c-a fost luat si el prin surprindere de valul de eliberari, dar paseaza toata responsabilitatea pe fostul ministru si pe parlamentari.

TUDOREL TOADER, MINISTRUL JUSTITIEI: "Proiectul a pornit din mandatul anterior. 3 zile la 30 de zile. Proiectul era la liberare conditionata... Parcursul legislativ a condus la suplimentarea de la 3 zile la 6 zile".

FLORIN IORDACHE, FOST MINISTRU AL JUSTITIEI: "Acea initiativa eu am facut-o, eu am facut la trei zile si cu niste argumente in Oarlament au fost 6".

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Intrebat daca legea recursului compensatoriu e mai periculoasa decat legea gratierii, daca ne gandim ca pot beneficia de ea inclusiv indivizi acuzati de viol si crima, fostul ministru a evitat un raspuns.

SORIN DUMITRASCU, LIDERUL FEDERATIEI SINDICATELOR DIN PENITENCIARE: “Putem sa banuim ca tinta a fost si punerea in libertate a acestor detinuti VIP".

Acum, sindicalistii cer guvernului sa ia masuri si in ceea ce-i priveste pe angajatii din penitenciare. Sa ii recompenseze si pe ei pentru conditiile grele de lucru si pentru orele suplimentare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si