Din septembrie începe recalcularea pensiilor pentru vârstnicii din România, ceea ce înseamnă pentru mulți un venit lunar mai mare decât cel pe care-l primeau până la această decizie.

A început deja tipărirea deciziilor pentru recalcularea care vizează trei milioane și jumătate de pensionari.

Citește și: Lovitură dură pentru mii de români după primirea deciziilor de recalculare a pensiei. "Disperarea este maximă. Oamenii sunt la limită"

Pensii mai mari

Bătrâni

[Sursa foto: Freepik]

Sute de lei în plus la pensii de la 1 septembrie

Așadar, Casa de Pensii va trimite în cursul acestei săptămâni primele documente către Poșta Română, însă trebuie precizat faptul că ele vor ajunge la pensionarii români cel mai devreme peste o lună.

Adică, în perioada 15 -31 august, vârstnicii vor primi deciziile de recalculare. Acestea conțin datele de identificare ale beneficiarului, informații referitoare la categoria de pensie, stagiul de cotizare și noul cuantum al pensiei pe care o vor primi începând cu data de 1 septembrie. Iar până în acest moment s-au recalculat deja 99% dintre dosarele de pensii depuse la Casa de Pensii, urmând să ajungă la Poșta Română în câteva zile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me- wowbiz.ro

Citeste si: Apariție surpriză pe Arena Națională. Actorul Chris Hemsworth a fost bateristul lui Ed Sheeran, la concertul din București- antena3.ro

Acest lucru înseamnă că începând cu data de 1 septembrie, atunci când va începe ”mica recalculare”, adică pensionarii trebuie să dovedească cu adeverințele necesare că au primit sporuri, al 13-lea salariu, prime și plăți pentru orele suplimentare, peste 3 milioane de pensionari vor primi pensii mai mari, iar majorările despre care se vorbește în plan politic vor ajunge și până la 80%.

Citește și: Ce schimbări majore îi așteaptă pe români de la 1 iulie 2024. Lista completă a modificărilor de taxe, salarii și prețuri

Pensii mai mari

Bătrâni

[Sursa foto: Freepik]

Ceea ce înseamnă că un român care a muncit, conform legii, timp de 35 de ani pe un salariu minim pe economie ar putea beneficia acum de o majorare a pensiei cu până la 80%. Adică, cei care acum primesc lunar o îndemnizație minimă de 1.300 de lei, începând cu data de 1 septembrie, aceasta ar putea crește cu 700 de lei.

Însă, trebuie precizat și faptul că, tot de la 1 septembrie, vor exista și pensionari care nu vor avea venituri în plus. Pentru peste un milion de români pensia va fi înghețată pe parcursul mai multor ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si