Close sidebar
Close sidebar

Recensământ 2022. Perioada pentru autorecenzare va fi prelungită după 15 mai

Recensământ 2022. Perioada pentru autorecenzare online va fi prelungită, a declarat joi președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei. Termenul inițial pentru încheierea acestei etape era stabilit pentru dumincă, 15 mai.

Sorin Negru,

După numărul mare de autorecenzări online pe ultima sută de metri, s-a ajuns la pragul de 8 milioane de români care au completat online formularele pentru recensământ.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Recensământ 2022. Anunțul oficial cu privire la prelungirea perioadei de autorecenzare onine va fi făcut vineri, când se va comunica și cu cât se va prelungi perioada de autorecenzare, a precizat Tudorel Andrei la Europa FM.

Citeste si: Formular Recensământ 2022: Cum se face autorecenzarea online? Paşii pentru completarea corectă a chestionarului

Recensământ 2022. Șeful INS spune că în ultima săptămână a fost un interes crescut pentru autorecenzare, iar numărul formularelor completate zilnic a crescut de patru ori.

Recensământ 2022. Autorecenzarea online va fi prelungită

După numărul mare de autorecenzări online pe ultima sută de metri, s-a ajuns la pragul de 8 milioane de români care au completat online formularele pentru recensământ.

Citeste si: Cod Recensământ 2022: Cum se poate face online verificarea pentru autorecenzare dacă nu ai primit e-mailul de confirmare  

„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite. Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, am prelungit sau dorim să prelungim perioada de autorecenzare, urmând ca mâine să facem un anunț oficial cu privire

la această decizie”, a precizat Andrei la Europa FM.

Formular recensământ 2022. Cum se face autorecenzarea online

Pentru a ne autorenecza este nevoie, în primă fază, de acces la internet și o adresă de email. Nu este nevoie de o adresă de email pentru fiecare persoană din gospodărie, fiind suficientă una pentru fiecare familie.

Apoi, trebuie accesat  site-ul Recensământului, unde în partea din stânga a paginii, va fi marcată cu roșu platforma de recensământ. 

Citeste si: Creșterea pensiilor cu 12% a fost anulată. Cum sunt afectați pensionarii. Se anunță, totuși, măriri cu aproximativ 200 de lei de anul viitor- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si:  Totul despre recensământ. Ce amendă primesc cei care nu vor răspunde întrebărilor

O singură persoană completează datele, se înregistrează ca persoană de referință sau cap de familie (gospodărie), iar apoi adaugă și celelalte persoane din familie. În funcție de persoanele care au fost menționate și completate în partea de pre-înregistrare, sistemul informatic va genera un link cu formularul destinat fiecărei persoane declarate.

Trei pași pentru autorecenzare pentru Recensământul online

Pentru a nu părea un proces dificil și care să ofere impresia respondenților că este o etapă de lungă durată, specialiștii au explicat autorecenzarea în trei pași:

  • este accesată platforma de autorecenzare și este completat formularul de pre-înregistrare
  • cel care a făcut pre-înregistrarea, dar și membrii familiei sau ai gospodăriei pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare, vor primi pe adresele de mail transmise câte un link care duce spre formularul propriu și specific de recensământ.
  • la finalul formularului, după ce a fost completat, trebuie să fie apăsat butonul de „Finalizare”, iar formularul completat merge direct în baza de date a Recensământului.

Recensământ 2022. Autorecenzarea online aduce o zi liberă de la serviciu

Aproape 80% dintre participanţii la recensământ din etapa de autorecenzare vor profita de ziua liberă oferită de stat, arată studiul Reveal Marketing Research despre recensământul general al populaţiei şi locuinţelor.

Conform sursei citate, metoda preferată de românii din mediul urban pentru participarea la recensământ este autorecenzarea.

"Recensământul general al populaţiei şi locuinţelor este în plină desfăşurare pe teritoriul României, după amânarea de un an cazată de pandemia Covid-19", susţin autorii studiului. 

Prima etapă, cea de autorecenzare, urma să se încheie la data de 15 mai, iar începând cu ziua următoare recenzorii vor ieşi pe teren şi vor vizita adresele de unde nu s-a trimis niciun chestionar online.

Conform cercetării, majoritatea românilor din mediul urban care nu au participat la recensământ intenţionează să se autorecenzeze până la jumătatea lunii mai.

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Sfârșit fulgerător pentru un influencer. Modul cumplit prin care a murit pe masa de operație: "Urma să-și facă un tatuaj pe spate complet"- radioimpuls.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

"Dacă ne referim la intenţia românilor din mediul urban care nu au participat până în prezent la recensământ, aceştia declară într-o proporţie de 88% că îşi doresc să participe, 68% dintre aceştia preferând modalitatea autorecenzarii", mai arată sondajul.

În ceea ce priveşte ziua liberă oferită de stat pentru completarea chestionarului de autorecenzare, 74% dintre respondenţi intenţionează să îşi ia liber, în timp ce 26% declară că nu doresc să beneficieze de ziua liberă sau că nu că este cazul (pensionari, nesalariaţi etc).

"Având în vedere că au trecut 11 ani de la ultimul Recensământ general al populaţiei şi locuinţelor, românii din mediul urban sunt de părere că recensământul ar trebui organizat odată la 5 ani sau chiar mai des", susţin autorii studiului.

Peste trei sferturi dintre românii din mediul urban consideră că acesta ar trebui organizat mai des decât este în prezent.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI