Preşedintele YSK Ahmet Yener a anunțat rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale din Turcia. Recep Tayyip Erdogan a fost reales cu 52.14% dintre voturile exprimate de cetățenii Turciei.

„Chiar dacă toate rezultatele care nu au fost introduse în sistem se duc la un singur candidat, rezultatul (alegerilor) nu se va schimba”, anunţă Ahmet Yener.

Erdogan a obținut 52.14% din voturi după numărarea a 99.43% dintre sufragii. 

Citește și: Alegeri Turcia 2023. Astăzi, turcii își vor alege președintele/ UPDATE: Scor strâns între Erdogan şi Kilicdaroglu

Recep Tayyip Erdogan un nou mandat de cinci ani

Erdogan a obţinut 27.513.587 voturile exprimate. Mai exact 52.14%, potrivit YSK, relatează CNN. În turul doi al alegerilor prezidenţiale a luptat împotriva lui Kemal Kilicdaroglu, care a obţinut 25.260.109 dintre voturile exprimate, reprezentând un procent de 47.86%.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Am încheiat turul al doilea al scrutinului prezidenţial prin beneficii aduse naţiunii noastre. Aş vrea să exprim recunoştinţă naţiunii mele pentru că ne-a oferit o zi a democraţiei. Câştigătorii alegerilor din 14 mai şi din 28 mai sunt cei 85 de milioane de locuitori ai ţării noastre”, a declarat Recep Erdogan în faţa simpatizanţilor, în oraşul Istanbul.

„Naţiunea noastră ne-a încredinţat responsabilitatea de a guverna pentru următorii cinci ani.

"Ne vom respecta promisiunile făcute poporului", a asigurat el, remarcând totodată că "aceste alegeri au demonstrat că nimeni nu poate ataca realizările acestei ţări", a spus președintele reales în funcție în fața oamenilor.

Citește și: Turcii și-au ales președintele

Recep Tayyip Erdogan, în vârstă de 69 de ani, s-a clasat pe primul loc în primul tur de scrutin, cu 49,51% din voturi, un scor mult mai mare decât se aştepta.

Primele date arătau un rezultat strâns în turul doi al alegerilor prezidenţiale turce, între Recep Tayyip Erdogan şi Kemal Kilicdaroglu, scrie BBC.

Două agenţii de presă publică primele rezultate, însă datele sunt foarte diferite.

Citește și: Conferința Asociației Oamenilor de Afaceri Turci

Anka scrie că, după numărarea a 53-55% dintre buletinele de vot, Kilicdaroglu se afflă pe primul loc, cu 51.14%  din voturile exprimate, urmat de Erdogan cu 48,86%.

Citește și: În urma cutremurelor din luna februarie, o școală din Gorj urmează să fie demolată


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si