Nu doar cei care merg pe plajă ar trebui să se teamă de rechini, ci și pescarilor le este greu să să-i alunge și să-și păstreze întregi capturile de pește pe care rechinii Mako le vânează.

Citește și: Rechinul Mako a cucerit apele din Grecia. Ucigașul înoată între două insule iubite de români

Un pescar din Noua Zeelandă, Tony Walker, a încărcat un videoclip pe Instagram în care ne arată cum echipajul său luptă cu un rechin Mako peste un pește-spadă, prins în nadă.

rechin Mako

Căpitanul Tony Walker, enervat de atacurile recinilor Mako

Tony Walker și echipajul său au întâlnit rechinul Mako lung de aproape 3 metri în timp ce pescuiau un pește-spadă în Marea Coralului din Australia, potrivit Newsweek.

"Mako furios!", a strigat un membru al echipajului când au văzut rechinul care roade peștele-spadă în timp ce încercau să-l ridice.

"Dă-mi peştele! Dă-mi peştele! Dă-mi-l!" a spus un alt membru al echipajului în timp ce încercau să tragă peștele-spadă din fălcile rechinului.

Rechinul Mako, extrem de agresiv

Rechinul Mako s-a îndepărtat apoi pentru scurt timp înainte de a se întoarce înapoi la barcă.
"Mă întorc! Mă întorc!" se auzea țipând un membru al echipajului în timp ce rechinul Mako se întoarse pentru a doua mușcătură.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Echipajul a reușit să tragă peștele-spadă, dar o bucată masivă din coadă fusese deja mestecată, conform videoclipului.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony Walker (@tkoffshorefishing)

Clipul lui Walker pe Instagram a devenit viral, fiind vizionat de peste 21 de milioane de ori. El a spus pentru Newsweek că aceasta nu a fost prima dată când el și echipajul său au întâlnit rechini Mako în timp ce pescuiesc.

„Rechinii Mako sunt foarte des întâlniți în zonă și este tactica lor standard să muște mai întâi coada peștelui-spadă, astfel încât să poată mânca pe îndelete”, a spus Walker.

„Acesta este aproape o întâmplare zilnică pentru noi". Iar Walker nu este singurul pescar care a trebuit să concureze cu rechinii sperând să facă o masă rapidă din capturile pescarilor.

Rechinul Mako, ucigașul de sub apă

În insulele grecești preferate ale românilor, Zakynthos și Kefalonia, rechinul Mako și-a facut apariția în această vară.

Ucigașul din ape, Mako, a fost filmat de un pescar în timp ce înota în fața bărcii lui.

Filmarea a ajuns virală și a ridicat spaima localnicilor, dar și a turiștilor care ajung în această perioadă în Grecia.

Citește și: VIDEO. Momentul terifiant în care un rechin alb este înghițit de un "monstru marin"

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

În Grecia exista mitul că nu există rechini. Din păcate, acest mit a fost spulberat după ce un pescar, Yannis Geladas, a filmat un rechin, care se pare ca aparține speciei Mako

Filmarea lui Yannis Geladas a ajuns pe rețelele sociale și a înspăimântat localnicii.

În vara anului trecut, un rechin Mako a ucis o turistă din România, aflată în vacanță la Marea Roșie, în Egipt.

O altă turistă din Austria a pierit după întâlnirea cu "ucigașul marin". În urmă cu mai puțin de o lună, un tânăr din Rusia a fost ucis de un rechin Mako în aceeași zonă turistică din Egipt. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si