Recipiente mizerabile, tejghele pline de sânge şi muşte pe carnea expusă. Aşa se vinde şi se cumpără carnea macră, în mai multe hale din ţară.
Totul, în plin anunţ făcut..de autorităţi privind prezenţa bacteriei E-Coli ,în 55 din 1.000 de mostre controlate... la nivel naţional. Echipele noastre au mers pe teren, iar ceea ce au găsit este strigător la cer! Urmează un material filmat cu camera ascunsă.
Când comercianţii ne trimit la plimbare pentru că îndrăznim să arătăm
coresp carne piata TM -AMBIANTA  tc 00.16.58- 00.17.07
-"Vi se pare normal, doamna, sa bazaie mustele pe carne?"
- Trebuia sa vii sa filmezi cand trebuia sa se filmeze, nu cand vreti voi!
-Acum nu trebuie filmat sau ce?
-Hai, bine! Du-te si plimba-te!"
"Unde musca in octombrie, draga? Ce musca at vazut voi?"
Sa ne fie rusine ca indraznim sa aratam adevarata situatie din multe hale? In plin anunt facut de ANSVSA cu privire la prezenta bacteriei E-Coli pe carnea vanduta in unele piete din tara???
Ne-am dus sa ne plimbam, doamna, prin mai multe hale din tara!
Sanatatea noastra, a tuturor, nu are nevoie de preaviz! Poate de reguli simple de igiena si respect fata de consumator, nu doar fata de ban!
Imaginile acestea au fost suprinse in mai multe macelarii din pietele bucurestene.
Vanzatorii din imagini nici macar manusi de protectie nu poarta atunci cand manevreaza bucatile de carne.
Cu mainile pline de resturi, femeia din imagini primeste banii de la clienti, bate bonul de casa si vanzarea continua!
Sunt ce-i drept si comercianti care isi acopera palmele cu manusi de plastic. Nu se obosesc sa le schimbe, insa, la fiecare client.
Cu o singura pereche, plina de resturi, servesc zeci de clienti.
 Pe aceleasi tejghelele lipicioase stau aruncate carpe, recipiente cu te miri ce si casele de marcat.
Din nefericire nu este un caz izolat. In mai toata tara situatia este aceeasi. In pietele din Galati sau din Timisoara in macelarii carnea se invineteste la temperatura camerei, iar tejghele pline de resturi devin paradisul mustelor.
Intr-o hala de carne din Galati, bucatile de carne sunt intoarse pe toate partile cu mainile goale! Mana ajunge apoi pe casa de marcat, pe portofel, bani... si tot asa.
In alte imagini, o vanzatoare dezoseaza si manevreaza o bucata de carne tot cu mainile fara manusi. Poate ar fi trebuit sa ii spuna cineva doamnei ca manichiura colorata nu indeparteaza eventualele bacterii.
-Ne spuneti ce est cu carnea aceasta, doamna, aici? Puneti in pericol sanatatea oamenilor!
-Nu punem! Nu pune nimeni de la branza si de la carne! Nu a murit nimeni!
Ati auzit bine! Nu a murit nimeni de la carnea pe care mai umbla mustele.... ne spune o vanzatoare dintr-o hala din Timisoara.
In fata unei asemenea situatii, clientii se orienteaza cum stiu mai bine sa aleaga o bucata de carne sigura pentru consum.
Ce spuneti sa intoarceti putin privirea, acolo unde s-a mutat camera noastra, si sa dati atentie si conditiilor in care este tinuta si comercializata???
Inspectorii ANSVSA au realizat controale in mai toate judetele tarii din luna mai si pana in prezent.
In Timis, Gorj, Valcea si Sibiu oamenii legii au descoperit bacteria Escherichia Coli pe carcase de ovine si in carnea tocata de vita. Peste 1.000 de probe au fost efectuate, iar in 55 dintre cazuri analizele au confirmat prezenta bacteriei. Specialistii ne spun ca prin tratarea termica bacteria dispare.
Daca vreti sa cumparati carne trebuie sa fiti foarte atenti la culoarea produsului dar si la termenul de valabilitate. Respectati reguli importante si in bucatarie!
In momentul in care scoateti carnea din congelator NU trebuie sa o spalati.

Totul, în plin anunţ făcut..de autorităţi privind prezenţa bacteriei E-Coli ,în 55 din 1.000 de mostre controlate la nivel naţional.

Echipele noastre au mers pe teren, iar ceea ce au găsit este strigător la cer! Urmează un material filmat cu camera ascunsă.


Când comercianţii ne trimit la plimbare pentru că îndrăznim să arătăm 

-"Vi se pare normal, doamna, sa bazaie mustele pe carne?"

- Trebuia sa vii sa filmezi cand trebuia sa se filmeze, nu cand vreti voi!

-Acum nu trebuie filmat sau ce?

-Hai, bine! Du-te si plimba-te!"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

"Unde musca in octombrie, draga? Ce musca at vazut voi?" 

Sa ne fie rusine ca indraznim sa aratam adevarata situatie din multe hale? In plin anunt facut de ANSVSA cu privire la prezenta bacteriei E-Coli pe carnea vanduta in unele piete din tara???

Ne-am dus sa ne plimbam, doamna, prin mai multe hale din tara! Sanatatea noastra, a tuturor, nu are nevoie de preaviz! Poate de reguli simple de igiena si respect fata de consumator, nu doar fata de ban!



Imaginile acestea au fost suprinse in mai multe macelarii din pietele bucurestene. Vanzatorii din imagini nici macar manusi de protectie nu poarta atunci cand manevreaza bucatile de carne.

Cu mainile pline de resturi, femeia din imagini primeste banii de la clienti, bate bonul de casa si vanzarea continua! 

Sunt ce-i drept si comercianti care isi acopera palmele cu manusi de plastic. Nu se obosesc sa le schimbe, insa, la fiecare client. 
Cu o singura pereche, plina de resturi, servesc zeci de clienti.  Pe aceleasi tejghelele lipicioase stau aruncate carpe, recipiente cu te miri ce si casele de marcat.

Din nefericire nu este un caz izolat. In mai toata tara situatia este aceeasi. In pietele din Galati sau din Timisoara in macelarii carnea se invineteste la temperatura camerei, iar tejghele pline de resturi devin paradisul mustelor.

Intr-o hala de carne din Galati, bucatile de carne sunt intoarse pe toate partile cu mainile goale! Mana ajunge apoi pe casa de marcat, pe portofel, bani... si tot asa.

In alte imagini, o vanzatoare dezoseaza si manevreaza o bucata de carne tot cu mainile fara manusi. Poate ar fi trebuit sa ii spuna cineva doamnei ca manichiura colorata nu indeparteaza eventualele bacterii.


-Ne spuneti ce est cu carnea aceasta, doamna, aici? Puneti in pericol sanatatea oamenilor! -Nu punem! Nu pune nimeni de la branza si de la carne! Nu a murit nimeni!

Ati auzit bine! Nu a murit nimeni de la carnea pe care mai umbla mustele.... ne spune o vanzatoare dintr-o hala din Timisoara. 

In fata unei asemenea situatii, clientii se orienteaza cum stiu mai bine sa aleaga o bucata de carne sigura pentru consum. 

Ce spuneti sa intoarceti putin privirea, acolo unde s-a mutat camera noastra, si sa dati atentie si conditiilor in care este tinuta si comercializata???

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Inspectorii ANSVSA au realizat controale in mai toate judetele tarii din luna mai si pana in prezent. In Timis, Gorj, Valcea si Sibiu oamenii legii au descoperit bacteria Escherichia Coli pe carcase de ovine si in carnea tocata de vita.

Peste 1.000 de probe au fost efectuate, iar in 55 dintre cazuri analizele au confirmat prezenta bacteriei. Specialistii ne spun ca prin tratarea termica bacteria dispare.  Daca vreti sa cumparati carne trebuie sa fiti foarte atenti la culoarea produsului dar si la termenul de valabilitate. Respectati reguli importante si in bucatarie!

In momentul in care scoateti carnea din congelator NU trebuie sa o spalati.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si