Close sidebar
Close sidebar

Recomandare OMS. Ce trebuie să facă toti oamenii care se vaccinează împotriva coronavirusului

OMS le recomandă persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului să poarte în continuare masca de protecție și să respecte regulile de distanțare fizică pentru că deși ar putea fi imuni la dezvoltarea Covid-19, ei ar putea să răspândească, totuși, virusul.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Chiar dacă vaccinul previne dezvoltarea bolii Covid-19 odată ce virusul este în orgnaism, nu este încă suficient de clar dacă previne și riscul de răspândire a bolii. Persoanele imunizate care nu mai dezvoltă boala, ar putea, totuși, să răspândească virusul și să-i infecteze pe cei care nu s-au vaccinat încă, au spus experți de la OMS, conform Agerpres.

Acesta este motivul pentru care persoanele vaccinate ar trebui să continue să păstreze distanţa fizică recomandată, să poarte măşti faciale şi să se spele frecvent pe mâini. Conform directorului Departamentului de imunizare şi vaccinuri al OMS, Kate O'Brien, este necesar să fie întreprinse mai multe cercetări ştiinţifice cu privire la potențialul de contagiere și răspândire a virusului în contextul vaccinării.

Citeste si: Noua mutație a coronavirusului din Europa îi îngrijorează pe oamenii de știință

Cum se transmite COVID-19? Un studiu stabilește principala cale de infectare

Totodată, nu poate fi exclus nici riscul ca virusul prezent pe birouri, bancnote, mânerele ușilor și barele mijloacelor de transport în comun să fie luat pe mâini și, apoi, dus în apropierea nasului și a gurii.

Citeste si: Când intră bursele elevilor pe card. Anumite categorii de copii urmează să primească o sumă mai mică. Care este motivul?- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis Putin lui Donald Trump în ziua reîntoarcerii la Casa Albă și de ce ne privește și pe noi- antena3.ro

Silviu Gurlui, profesor de fizică la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, susține că: "Nimeni nu poate garanta că aceste suprafețe nu mai conțin câteva urme cu acest virus și nu ne putem infectă. Trebuie precauție. Nu în extremă. Cumpătat, pentru că așa este normal.

Calitatea aerului și atmosfera joacă un rol fundamental. Mai important decât suprafețele, dar e adevărat, aerul este foarte important.

Spațiile închise trebuie aerisite.

Citeste si: Campania de vaccinare anti-COVID-19 a fost lansată și în Canada(VIDEO)

Ar trebui să fim foarte precauți când suntem în apropierea mai multor persoane

Masca ne apară foarte mult. Depinde și de calitate măștii și de modul cum e pusă masca pe față, cât de mult se întrevăd acele spații libere pentru că, contează foarte mult dacă masca nu e lipită de față.

Acolo unde este densitate a populației în spații închise, fie acasă, fie în mijloacele de transport, unde spațiul este închis și nu e ventilație bună, riscul să preluăm acest virus este major. Chiar dacă purtăm masca sau ne protejăm de suprafețe încă este mare", a mai adăugat profesorul american. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI