Am stat de vorbă cu un medic infecționist și am aflat ce boli reprezintă un pericol și ce vaccinuri sunt obligatorii, în funcție de zonă de pe glob în care vreți să mergeți.

Un sejur in Coasta de Fildes, un circuit spectaculos in Kenya sau cateva nopti in savana africana. Sunt zone care exercita o atractie maxima pentru turistii din Romania. Insa nu trebuie sa uitam ca organismul nostru trebuie ajutat sa se adapteze unei clime cu diversi agenti patogeni specifici, la care nu a mai fost expus.

In tarile africane, pericolul principal este febra galbena.

Pregătirile pentru vacanțele exotice ar trebui să înceapă cu cel puțin o lună înainte, spun medicii, tocmai pentru a fi suficient timp pentru a face pregatirile medicale necesare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In plus, organismul are nevoie de timp pentru a asimila substanta cu care a fost imunizat. Daca pentru cele mai multe vaccinuri, doua saptamani sunt suficiente, exista si cazuri in care este necesar rapelul.

Stirea "Recomandări medicale pentru vacanțe exotice" difuzata in cadrul Stirilor KANAL D din 26 01 2023


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si