Close sidebar
Close sidebar

Recomandări medicale pentru vacanțe exotice: Ce vaccinuri trebuie să facem în funcție de destinație?

Destinații exotice și locuri mai puțin bătute de piciorul omului. Sunt elementele pe care tot mai mulți români le caută, când vine vorba de vacanța perfecta. Însă unele destinații exotice vin la pachet cu o serie de riscuri medicale pe care nu toți le cunosc.

Redactia Stirile Kanal D,

Recomandări medicale pentru vacanțe exotice.mp4

DISTRIBUIE
acest articol

Am stat de vorbă cu un medic infecționist și am aflat ce boli reprezintă un pericol și ce vaccinuri sunt obligatorii, în funcție de zonă de pe glob în care vreți să mergeți.

Un sejur in Coasta de Fildes, un circuit spectaculos in Kenya sau cateva nopti in savana africana. Sunt zone care exercita o atractie maxima pentru turistii din Romania. Insa nu trebuie sa uitam ca organismul nostru trebuie ajutat sa se adapteze unei clime cu diversi agenti patogeni specifici, la care nu a mai fost expus. In tarile africane, pericolul principal este febra galbena.

Pregătirile pentru vacanțele exotice ar trebui să înceapă cu cel puțin o lună înainte, spun medicii, tocmai pentru a fi suficient timp pentru a face pregatirile medicale necesare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

In plus, organismul are nevoie de timp pentru a asimila substanta cu care a fost imunizat. Daca pentru cele mai multe vaccinuri, doua saptamani sunt suficiente, exista si cazuri in care este necesar rapelul.

Stirea "Recomandări medicale pentru vacanțe exotice" difuzata in cadrul Stirilor KANAL D din 26 01 2023

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI