Informații generale despre Insula Rhodos

În Rhodos se găsește una dintre cele 7 minuni ale lumii și anume, Colosul din Rhodos. În mitologie se spune că a apărut din iubirea dintre Helios, zeul Soarelui și nimfa Roda. Aceasta este într-adevăr o insulă însorită 300 de zile pe an, așa că temperatura nu va fi un impediment indiferent ce perioadă vei alege.

Citeste si: Programul marilor magazine ar putea fi prelungit până la ora 23.00 înainte de Sărbători

Poți ajunge în Rhodos cu mașina, deși va trebui să treci prin Bulgaria, Turcia și Grecia și să parcurgi în jur de 1500 de kilometri. Poți opta și pentru o cursă tip circuit cu autocarul, dar cel mai ușor ajungi cu avionul, după un zbor direct de aproximativ 2 ore. Dacă ai nevoie de recomandări de hoteluri în Rhodos

Citeste si: VIDEO| Omicron le strică vacanțele românilor

, află că fiecare aduce propriul său avantaj.

Recomandări pentru vacanță în Insula Rhodos

Recomandări pentru vacanță în Insula Rhodos

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Indiferent că alegi cazarea într-un hotel sau o pensiune, în Rhodos poți călători cu autobuzul, cu taxiul sau poți închiria o mașină, un scuter sau o barcă. În orice parte a insulei vei alege să te cazezi, distanțele până la plajă sau la obiectivele turistice pot fi parcurse cu ajutorul numeroaselor mijloace de transport puse la dispoziție.

Citeste si: Vacanţa de iarnă 2021- 2022: Cât mai merg elevii la şcoală?

Obiective turistice principale

Palatul Marelui Maestru

Palatul Marelui Maestru este punctul central de interes al vechiului oraș. Inițial a fost o cetate bizantină construită la sfârșitul secolului al VII-lea, iar ulterior a fost transformată în reședința Marelui Maestru al Ordinului Sfântului Ioan, în secolul XIV.
În prezent, acesta adăpostește un muzeu unde poți regăsi obiecte originale, vechi de sute de ani- toate păstrate în cele peste 150 de camere ale palatului.

Strada Cavalerilor

Aceasta este una dintre cele mai bine conservate străzi medievale ale Europei, iar aici poți găsi hanurile care au găzduit soldații Ordinului Cavalerilor. În Piața Muzeului, aflată la capătul acestei străzi, poți găsi Spitalul Cavalerilor, transformat ulterior în muzeu arheologic.

Citeste si: Tichetele de vacanță „încălzesc” turismul

De asemenea, în același loc, se mai află și biserica Maicii Domnului și Muzeul Bizantin, care în trecut devenise Catedrala Catolică după ocupația Cavalerilor.
Ialysos

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ialysos este orașul antic din Rhodos, fondat în anul 408 î.Hr pe ruinele templelor lui Zeus, Atena și Apollo. Aici se regăsesc moscheele lui Suleiman, Ibrahim și Redjab, Turnul Orologiului și calea lui Sokrates, care conduce către piațeta Martyron Evreon. În piațetă se află splendida fântână decorată cu cai de mare.

În acest oraș medieval se găsește și Muzeul Arheologic și Palatul Marilor Stăpâni. Totuși, numai drumul parcurs pe jos pe urma cavalerilor poartă în el istoria templierilor și mustește de istorie nemuritoare.

Pentru călătoria ta în Rhodos nu mai ai nevoie decât de voie bună și curiozitate pentru a explora toate obiectivele turistice ce-au fost păstrate de-a lungul vremii. Deși te ajută să cunoști datele și evenimentele istorice din spatele acestor monumente, este suficient să te lași purtat/ă de aerul Greciei pentru a resimți puternicul lor trecut.

Citeste si: Românii petrec minivacanța în cluburile de la munte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si