Close sidebar
Close sidebar

Recomandările şefului OMS pentru cei care trebuie să stea în case din cauza pandemiei de COVID-19

Directorul general al Organizaţiei Mondială a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a prezentat vineri recomandări pentru oamenii a căror viaţă s-a schimbat dramatic şi care trebuie să se adapteze la noua realitate creată de COVID-19.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Ştim că pentru mulţi oameni viaţa se schimbă dramatic. Nici familia mea nu este diferită – fiica mea învaţă online acum, de acasă, pentru că şcoala ei este închisă”, a spus Ghebreyesus.

Iată recomandările făcute de şeful OMS:

- În această perioadă dificilă este important să continuăm să avem grijă de sănătatea fizică şi mentală. Acest lucru vă va ajuta nu doar pe termen lung, dar şi să luptaţi cu COVID-19 dacă vă îmbolnăviţi.

- În primul rând, mâncaţi o dietă sănătoasă şi hrănitoare, care ajută sistemul imunitar să funcţioneze corect.

- În al doilea rând, limitaţi consumul de alcool şi evitaţi băuturile cu zahăr.

- În al treilea rând, nu fumaţi. Fumatul poate creşte riscul dezvoltării unei forme grave de boală, dacă vă infectaţi cu COVID-19.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

- În al patrulea rând, faceţi exerciţii fizice. OMS recomandă 30 de minute de activitate fizică pentru adulţi şi de o oră pentru copii. Dacă regulile impuse de guvernele naşionale vă permit, mergeţi la o plimbare, la alergare sau la o plimbare cu maşina şi păstraţi o distanţă sigură faţă de ceilalţi.

Dacă nu puteţi ieşi din casă, găsiţi un exerciţiu video online, dansaţi, faceţi yoga sau urcaţi şi coborâţi scările. Dacă lucraţi de acasă, nu staţi în aceeaşi poziţie perioade lungi de timp. Ridicaţi-vă la fiecare 30 de minute pentru o pauză de 3 minute.

Citeste si: Mesajul şefului OMS pentru tineri, în faţa pericolului COVID-19: Nu sunteţi invincibili!

- În al cincilea rând, aveţi grijă de sănătatea voastră mentală.

Este normal să vă simţiţi stresaţi, confuzi şi speriaţi în timpul acestei crize. Vorbitul cu persoanele cunoscute în care aveţi încredere poate ajuta.

Susţinerea altor persoane din comunitatea voastră vă poate ajuta la fel de mult pe cât îi poate ajuta pe ei. Ţineţi legătura cu vecinii, familia şi prietenii. Compasiunea este un medicament.

Citeste si: BNR reduce rata dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, la 2 la sută, începând din 23 martie

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Ascultaţi muzică, citiţi o carte sau jucaţi un joc. Şi încercaţi să nu citiţi sau viziona prea multe ştiri, dacă vă provoacă teamă. Obţineţi informaţii din surse sigure o dată sau de două ori pe zi.

Pentru a creşte accesul la informaţii sigure, OMS a colaborat cu WhatsApp şi Facebook la lansarea serviciului de mesagerie WHO Health Alert. Acest serviciu va oferi cele mai recente ştiri şi informaţii referitoare la COVID-19, inclusiv detalii despre simptome şi modalităţile de protecţie. Serviciul Health Alert este disponibil în engleză, iar de săptămâna viitoare va fi introdus şi în alte limbi.

Citeste si: Uniunea Europeană, decizie istorică! Pactul de Stabilitate a fost suspendat: Nu mai există reguli bugetare

Accesarea serviciului Health Alert poate fi făcută prim trimiterea mesajului ”hi” pe WhatsApp, la numărul +41 798 931 892, care va afişat şi pe site-ul OMS.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI