Record absolut de decese din cauza COVID-19 în Italia

Record absolut de decese din cauza COVID-19 în Italia

Record absolut de decese din cauza COVID-19 în Italia

Italia este prima ţară europeană cea mai afectată de pandemia de coronavirus în primăvară, a depăşit luni pragul de 50.000 de morţi, conform unui bilanţ al autorităţilor sanitare, relatează AFP.

Italia a înregistrat luni 630 de decese în ultimele 24 de ore, bilanţul total al morţilor ajungând la 50.453, între care 15.000 de la 1 septembrie, la 1,4 milioane de cazuri.

Vârful deceselor într-o singură zi a fost în 27 martie, 969 în timpul carantinei naţionale

Cu puţin peste 60 de milioane de locuitori, Italia este al şaselea stat care raportează 50.000 de morţi, după Statele Unite, Brazilia, India, Mexic şi Marea Britanie, conform unei numărători a AFP.

Peninsula este acum divizată în diferite zone în funcţie de situaţia epidemiologică, de la roşu, trecând prin galben şi ajungând la portocaliu.

Măsurile de restricţie adoptate după perioada estivală, izolare, închiderea anticipată a barurilor şi restaurantelor, a sălilor de sport, a muzeelor- par a avea rezultate. Ministrul Sănătăţii Roberto Speranza a prevenit în acest weekend: "Ar fi o gravă eroare să lăsăm garda jos".

Italia suferă din cauza demografiei sale, cu una dintre cele mai îmbătrânite populaţii din lume, şi din cauza carenţelor sistemului de sănătate, în special în sud.

Italia a depăşit pragul de 50.000 de morţi din cauza virusului SARS-CoV-2

Conform Eurostat, Peninsula are cea mai mare vârstă medie din Uniunea Europeană, 46,3 ani (statistici din 2018) faţă de 43,1 ani în cele 28 de state membre.

Şi presiunea pe unităţile de terapie intensivă rămâne puternică după primul val, în ciuda creşterii numărului de paturi, spitalele ducând lipsă de personal calificat.

Potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii publicate duminică, Italia număra 34.279 de persoane bolnave de Covid-19 spitalizate, precum şi 3.801 de bolnavi la terapie intensivă.

 


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...