Din cele peste un milion de CV-uri aplicate, cele mai multe au fost depuse pentru joburi în domeniul de vânzări, 325.000, pe locul doi au fost locurile de muncă în call-center, 152.000, iar angajatorii din domeniul serviciilor au avut de ales dintre 128.000 de candidați. Ioana s-a angajat de curând ca recepționer la un hotel din Iași.

Citește și: Ea este femeia care a renunțat la job pentru a crea paste cu un model unic. Tăițeii cu logo-ul unui brand de lux îi aduc un venit impresionant

„Eu am preferat să îmi caut ceva, având în vedere că îmi plătesc și chiria, voiam să mă susțin singură financiar, să nu depind de părinți și a fost o plăcere să intru în această sferă a câmpului muncii.”

De altfel, mulți dintre cei care vor să facă o schimbare în plan profesional, consideră că toamna este o perioadă prielnică.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Vara se caută, de obicei, locuri de muncă sezoniere și nu mi-aș căuta un loc de muncă atunci pentru că e posibil ca și angajatorul să își dorească același lucru și nu ar fi un loc de muncă stabil.”

„Cred că locul de muncă, cel puțin în percepția mea, dacă ar apărea probleme la locul de muncă actual și m-aș gândi da tot în perioada toamnei pentru că atunci începe noul an universitar și am nevoie de stabilitate și de liniște.”

Această lună cu un număr record de aplicări a fost precedată de lunile de vară în care angajatorii au găsit cu greu personal, iar printre cele mai afectate au fost afacerile din industria ospitalității, unde este o nevoie constantă de personal, mai ales în perioada vacanțelor.

Adrian Danu, manager hotel: „Cumva simțim și o revenire a lor și un aflux de CV-uri mai mare pe care îl primim în ultima perioadă.”

În luna septembrie, platformele de recrutare au înregistrat peste un milion de aplicări

Cele mai multe persoane care își doresc o schimbare în plan profesional sunt din Capitală, cu peste 360.000 de aplicări. Urmează celelalte orașe mari: Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Conf. univ. dr. Romeo Asiminei, departament sociologie UAIC Iași: „Luna septembrie coincide, am putea spune, cu începutul unui an profesional. Disponibilitatea pentru un început profesional e luna de vară, luna septembrie este tradițional luna cu cele mai multe aplicații de noi locuri de muncă.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Dacă ne uităm la vârsta candidaților, cele mai multe CV-uri au fost depuse de românii între 25-35 de ani, peste 370.000, iar în cazul tinerilor cu vârste între 18-24 de ani vorbim de 350.000 de aplicări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si