În ultimele 24 de ore, 124 de bulgari au murit din cauza Covid-19, iar bilanțul total al deceselor a ajuns la 23.440. Peste 7.300 de persoane sunt internate în spitalele din Bulgaria. 

Citeste si: Întâmplare tragică în Vaslui. Bolnav de COVID-19, a murit în drum spre casă fiind sătul să mai aștepte la UPU

Certificatul verde obligatoriu

Guvernul interimar a impus obligativitatea certificatului verde la intrarea în majoritatea spațiilor publice. Ministrul interimar al sănătății din Bulgaria, Stoichi Katsarov a declarat că situația din spitale este critică și îi roagă pe cetățenii bulgari să respecte normele de protecție.

„Dacă aceste măsuri nu funcționează, singura opțiune care ne mai rămâne este un lockdown complet și o oprire totală a economiei”, a mai adăugat acesta.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și liceu

A crescut rata de vaccinare

Numărul de oameni care se vaccinează a crescut de patru ori de când certificatul verde a devenit obligatoriu. Peste 26.000 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore, crescând numărul total de adulți vaccinați la 1,46 milioane de oameni. 

Cu toate acestea, mulți dintre bulgari sunt sceptici în ceea ce privește administrarea vaccinului din cauza lipsei de încredere în stat, a dezinformărilor și a mesajelor contradictorii ale politicienilor bulgari.

Pe 14 noiembrie are loc cel de-al treilea set de alegeri parlamentare din Bulgaria.

Citeste si: Un alt spital din judeţul Buzău va fi destinat tratării bolnavilor de COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si