Creşterea actuală a numărului infecţiilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în Germania- cu 23.679 în ultimele 24 de ore, la 1.242.203 de contaminări- este ”îngrijorătoare”, avertizează joi Insitutul Robert-Koch (RKI), relatează AFP.

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 440 la 20.372 de decese de la începutul epidemiei, a anunţat institutul.

”Situaţia este foarte gravă(...) şi s-a înrăutăţit săptămâna trecută”, subliniază Lothar Wieler.

Angela Merkel, apel emoţionant pentru cetăţenii germani: „Dacă va fi ultimul Crăciun cu bunicii noştri, sigur am făcut ceva greşit”

„Îmi pare foarte rău, din tot sufletul, dar dacă preţul pe care îl plătim este de 590 de decese pe zi, atunci, după părerea mea, acest lucru nu este acceptabil. Trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că nu vom avea din nou o creştere exponenţială”, a spus Merkel într-un discurs dinaintea dezbaterii privind bugetul Germaniei.

Restricții în Germania

Autorităţile germane îşiexprimă în mod deschis îngrijorarea faţă de modul în care evolueazăîn prezent epidemia în ţară.

”Numărul de contacte” între persoane ”este prea mare, iar reducerea numărului contactelor este insuficientă”, a subliniat cancelarul miercuri în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german).

Ea consideră ”justificate” propuneri ale unui grup de experţi vizând o închidere- cel mai târziu între Crăciun şi jumătatea lui ianuarie- a tuturor magazinelor nealimentare şi a şcolilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Situație critică în șase țări de la începutul pandemiei de coronavirus. S-a întâmplat peste noapte

Merkel îndeamnă, de asemenea, la reducerea ”la minimum” a contactelor până la sărbători, evocând posibilitatea unei intrări în vacanţa şcolară mai devreme.

”Trebuie să facem totul” pentru a evita o ”creştere exponenţială” a numărului cazurilor de covid-19, a subliniat Merkel.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr-record de 590 de decese din cauza covid-19.

Germania- salutată pentru modul în care a gestionat pandemia în primul val, în primăvară- se află în dificultate în al doilea val.

Creşterea raoidă a numărului de cazuri a fost oprită prin închiderea sectoarelor gastronomiei, culturii şi sportului la începutul lui noiembrie, însă numărul noilor contaminări zilnice stagnează la un nivel ridicat.

Citeste si: Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Internaţională Anticorupţie

Astfel, Germania înregistrează zilnic aproximativ 30.000 de contaminări cu covid-19- mai multe decât Franţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si