Leonida Iancu, Directorul Serviciului de Ambulanță Timiș, a declarat faptul că situația a devenit foarte complicată. Numărul de recoltări pentru testele PCR depășește orice record de până acum.

Citeste si: Cîmpeanu vorbește despre cazurile de COVID din școli: Cei care se îmbolnăvesc, din păcate, trebuie să stea în izolare, ceilalţi merg la şcoală

Recoltarea pentru testarea PCR, cea mai mare problemă

Leonida Iancu a declarat faptul că până în prezent, cea mai mare problemă este cea a recoltării pentru testarea PCR. Acest lucru este cauzat de faptul că nu este obiectul activității lor, adaptându-se în toată această perioadă.

“Cele mai mari probleme sunt la recoltarea pentru testarea PCR, pentru astea trebuie să mergem la domiciliul pacienților, să luăm probe, să facem niște documente și cu toate trebuie să ajungem la laboratoare, ca să facă testele. Aici avem cea mai mare problemă, pentru că nu-i obiectul nostru de activitate, ne-am adaptat și noi, în urmă cu doi ani, când am primit prin ordin de ministru să facem aceste testări, dar ele au crescut fulminant în acest val cinci”, a spus Leonida Iancu. 

Peste 900 de probe recoltate marți

Marți au fost recoltate peste 900 de probe de la persoane care au chemat ambulanța la domiciliu pentru simptome de COVID.

Au fost adăugate 300 de urgențe la solicitările pentru testări.

”Ca să aveți un termen de comparație, am văzut o știre, marți, că Galațiul a depășit orice record și a efectuat 200 de recoltări. Noi, marți, am recoltat peste 900 de probe, în timp ce Bucureștiul avea 1.200. Dacă e să comparați Timișul cu Bucureștiul, vă puteți da seama că este prăpăd la noi, în Timiș.

În plus, ieri, am avut și 152 de teste rapide, 300 de urgențe, 95 de cazuri de transport COVID, 142 consulturi de suspect de COVID. În total, ieri, am avut 1.458 de solicitări, de la o medie de 350 cât aveam noi normal, nu în pandemie. Am avut 20 de mașini, azi avem doar vreo 16”, declară Leonida Iancu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În urma apelului făcut de prefect, mai multe instituții s-au mobilizat deja și au trimis mașini și șoferi. Cinci mașini au fost trimise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat, trei mașini de către Primăria Timișoara, iar două persoane și-au cedat autoturismele pentru deplasarea medicilor la testări.

În această perioadă există un deficit de personal

Șeful Serviciului de Ambulanță Timiș adaugă faptul că există un deficit de personal. Zilnic, 40 de angajați, aproximativ 10 la sută din personalul Serviciului de Ambulanță Timiș, sunt carantinați sau izolați.

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, apelează instituțiile publice din Timiș pentru a ajuta Serviciul de Ambulanţă Timiș.

“În Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de vinerea trecută, Prefectura a cerut instituţiilor participante să vină în ajutor și să pună la dispoziţie maşini şi şoferi pentru transportul cadrelor medicale la testare.

În afară de ISU Timiş, care a disponibilizat cinci maşini şi merită mulţumiri publice, nimeni nu a mai dat vreun semn legat de acest subiect.

Voi solicita astăzi tuturor instituţiilor deconcentrate aflate în coordonarea directă a Prefecturii să prezinte în scris câte maşini şi şoferi pot disponibiliza pentru a susține activitatea Serviciului de Ambulanță, iar în cazul în care nu au posibilitatea, să și explice care este cauza”, a spus Mihai Ritivoiu.

În favoarea Serviciului de Ambulanţă, Prefectul va renunţa la maşina Prefecturii şi la şofer

”În perioada următoare, mă voi deplasa singur la serviciu și pe teren cu mașina familiei, până când trece valul și nu va mai fi nevoie de ajutorul lor. Sper ca forţa exemplului personal să mobilizeze mai bine instituţiile statului”, a adăugat Mihai Ritivoiu.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

 

 

Sursa: Gândul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si