De la declanșarea epidemiei de coronavirus, Statele Unite au înregistrat 25.757 de decese.

Luni și marți numărul deceselor înregistrate pe teritoriul american au fost de aproximativ 1.500, „recordul” anterior fiind atins în ziua de vineri, când au fost înregistrate 2.108 decese.

Citeste si: Trump suspendă finanţarea către Organizaţia Mondială a Sănătăţii: A eşuat în misiunea sa de bază şi trebuie trasă la răspundere

La finalul săptămânii trecute, Statele Unite au devenit țara cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus depășind Italia (peste 21.000 de morți), Spania (peste 18.000 de morți) și Franția (peste 15.700 de morți).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Totodată, SUA dețin și cel mai mare număr de cazuri declarate oficial, luni bilanțul total depățind 600.000 de cazuri, din totalul de 3 milioane de persoane testate.

Citeste si: Întâmplarea care șochează o lume întreagă. Primul caz de transmitere a coronavirusului de la o persoană decedată

Cel mai afectat este statul New York, considerat epicentrul epidemiei, unde a fost confirmată o încetinire a ritmului de internări.

Trump a tăiat finanțarea OMS

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că a dat instrucţiuni administraţiei sale să suspende finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru că agenţia a „eşuat în misiunea sa de bază” privind răspunsul la epidemia de Covid-19.

Trump a acuzat organizaţia ONU că a gestionat greşit şi a muşamalizat răspândirea coronavirusului după ce acesta a fostd epistat în China şi a spus că trebuie trasă la răspundere.

Preşedintele, criticat la rândul lui pentru felul în care a gestionat criza sanitară în SUA, a mai acuzat recent OMS că este părtinitoare cu China.

„Ordon administraţiei mele să oprească finanţarea în timp ce are loc o analiză pentru a stabili rolul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în grava gestionare proastă şi muşamalizare a răspândirii coronavirusului”, a spus Trump la o conferinţă de presă ce a avut loc la Casa Albă marţi seară. „OMS a eşuat în misiunea sa de bază şi trebuie trasă la răspundere”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si