Ca să recuperezi mesajele Whatsapp și întreaga arhivă foto și video din aplicație după ce schimbi telefonul trebuie să urmezi câțiva pași. Trebuie știut că noile versiuni de WhatsApp includ backup-uri automate ale mesajelor pe Google Drive. Procesul este simplu: vei apăsa pe cele trei puncte verticale din dreapta ecranului, apoi Setări.

Următoarea etapă, apeși- conversații, apoi Backup conversații. Ai oportunitatea de a selecta ca backup-ul să se facă fie manual ori automat.

În acest mod, de fiecare dată când instalezi aplicația, chiar și pe un alt dispozitiv, vei vedea toate conversațiile anterioare.

Cum se muta mesajele de pe Whatsapp pe noul telefon

Astfel, vei face transferul de mesaje din istoricul tău de pe WhatsApp mult mai ușor. Dacă vei folosi un telefon cu Android mai vechi care nu are încă funcția de backup pe Google Drive, există și alte modalități prin care poți recupera vechile mesaje de pe WhatsApp. Pe de-o parte, poți folosi un card de memorie extern. Astfel, vei face backup-ul pe acesta, după care îl vei introduce în noul telefon, unde îți vor apărea toate conversațiile.

O altă modalitate de a salva conversațiile

Pe de altă parte, poți conecta telefonul la un PC printr-un cablu USB, după care vei căuta în memoria internă a acestuia folderul WhatsApp/Database: aici se face backup-ul.

Vei copia fișierul cu un nume similar cu acesta: mgstore.db.crypt12 (numele este diferit de la dispozitiv la dispozitiv). Îl vei copia pe desktop-ul tău.

recuperare mesaje whatsapp
Tanara folosind telefonul mobil [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Experţi europeni pregătesc o tehnologie smartphone pentru depistarea celor care au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus

Citeste si: Descoperire șocantă: Au fost detectate primele cutremure pe Marte

Citeste si: Două medalii pentru România la competiția mondială de robotică FIRST Global Challenge

Ca să finalizezi procesul, trebuie să instalezi aplicația WhatsApp pe noul dispozitiv, însă nu vei porni aplicația încă. Conectează noul telefon la PC și copiază fișierul menționat anterior pe dispozitivul pe care vrei să ai toate vechile mesaje de pe WhatsApp. După ce-ți vei confirma numărul de telefon vei primi o notificare care te va anunța că a găsit un backup disponibil.

Citeste si: Vine era glaciară! Se anunță temperaturi de -50 de grade Celsius în întreaga lume: „Nu putem decât să...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si