Elevii din invatamantul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio si InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

In plus, elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, in conditiile legii, sau tutela beneficiaza de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic.

Pentru acestia se vor elibera gratuit legitimatii de calatorie/abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distante pana la 300 km.

Atunci cand se fac calcule legate de economisirea banilor si de valorificarea timpului, pentru cei care calatoresc frecvent cu trenul, o solutie avantajoasa este abonamentul. Elevii beneficiaza de abonamente  lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, dupa caz. Reducerile sunt valabile pentru calatoriile la clasa a II-a, se elibereaza pentru distante de pana la 300 km, iar numarul calatoriilor incluse este nelimitat. De exemplu, un elev plateste doar 75,60 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a II-a pe ruta Bucuresti Nord – Ploiesti Sud, in loc de 302,4 lei cat ar costa calatoriile la pret intreg timp de 21 de zile lucratoare sau de 151,20 lei cat costa un abonament lunar la tarif standard pentru tren Regio. Pentru a veni in sprijinul elevilor si a unitatilor scolare, CFR Calatori va acorda facilitatea de reducere/gratuitate in baza vizei anului scolar 2017/2018 pentru calatoria pana la data de 30.09.2018.

Dupa aceasta data, calatoria elevilor cu trenurile CFR Calatori se va face in baza documentelor vizate pentru anul scolar 2018/2019.

Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

– pentru elevii din invatamantul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul scolar in curs (avand CNP completat pe prima pagina).

– pentru  elevii claselor pregatitoare se va prezenta adeverinta doveditoare si certificatul de nastere in copie;

– in cazul  elevilor care beneficieaza de gratuitate, conducerea unitatilor de invatamant va mentiona pe carnet la rubrica “mentiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuitatii.

 

Sursa: GDS


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si