Iasmina Ardelean, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Refugiații din Fâșia Gaza așteaptă să treacă în Egipt

„Numărul civililor care așteaptă să treacă în Egipt din Fâșia Gaza crește de la o oră la alta, după ce în această dimineață au apărut informații potrivit cărora punctul de trecere al frontierei din Rafah ar urma să fie deschis pentru câteva ore.

Printre aceștia se numără și peste 200 de români care au cerut ajutorul autorităților române, iar peste 90% dintre aceștia se duc deja înspre granița cu Egiptul. De acolo ar urma să fie preluați cu autocare și duși pe aeroportul din Cairo, de unde ar urma să zboare spre România, spun surse oficiale.

Până acum peste un milion de civili au fost evacuați din nordul Fâșiei Gaza pentru a scăpa de o eventuală invazie terestră a israelienilor împotriva organizației teroriste Hamas. Bilanțul celor 10 zile de război este unul sumbru: peste 1.300 de evrei au fost uciși, în timp ce în Gaza numărul se ridică la peste 2.700. Între timp, viața românilor din zona de conflict a devenit un calvar. Dorm ziua în buncăre ca să nu mai audă bombele.”, transmite Iasmina Ardelean, reporter Kanal D.

Printre bombardamente și alarme, 30.000 de locuitori ai orașului Sderot, aflat la granița dintre Israel și Fâșia Gaza au pornit în exod.

Citește și: VIDEO- Ziua 9 război Israel-Hamas: Armata israeliană a dat un nou ultimatul pentru civili. Un alt lider Hamas a fost ucis. Benjamin Netanyahu: „Noi suntem cei care vom demola Hamas”

Roxana locuiește de 18 ani în Israel, la doar 40 de kilometri de Fâșia Gaza, în orașul Ashdod, împreună cu soțul și cei 5 copii. De când a început războiul, nu știu la ce să se aștepte de la ziua de mâine.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Roxana Perez Furdean, româncă stabilită în Ashdod: „Situația s-a extins și se pare că noi suntem doar aici un fel de scena teatrului suntem în prima linie și da, ne este frică. Este prima dată în 18 ani când îmi este frică. Acum câteva zile au căzut 4 bombe. Nici scutul antirachetă nu poate să facă față pentru că se aruncă cu 15, cu 20 de bombe odată, iar unele mai cad.”

În nordul Fâșiei Gaza spitalele sunt covârșite de răniți. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că evacuarea forțată ar putea fi o „condamnare la moarte” pentru bolnavii din spitale.

Citește și: Primele „raiduri localizate” ale Israelului în Fâșia Gaza. Benjamin Netanyahu: "Este doar începutul"

Modammed Qandeel, medic: „Ne confruntăm de fapt cu o situație catastrofală. Vorbesc de la una dintre extensiile unității de terapie intensivă, care este plină de oameni răniți. Majoritatea sunt copii, au sub 3 ani. De fapt, în ultimele 8 zile primim sute de pacienți grav răniți.”

Autoritățile din România au anunțat că fac demersuri pentru evacuarea românilor 

Autoritățile române au anunțat că fac demersuri pentru evacuarea românilor. Roxana a vrut să plece cu toată familia spre Timișoara, unde mai are câteva rude. Dar a fost imposibil.

Roxana Perez Furdean, româncă stabilită în Ashdod: „M ereu vrem să cumpărăm bilete, dar nu sunt. Există doar o companie care circulă momentan, Taromul și-a suspendat zborurile. Cele private au pus aproape de 4 ori prețul pentru un bilet doar dus, care nu include bagaj. Mereu se anulează cursele. Nu știm ce să facem din moment ce un bilet costă aproape 900 de euro.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cetățenii americani și familiile lor vor fi evacuați pe mare, a anunțat ambasada SUA din Israel, citata de CNN.

Bilanțul victimelor se schimbă de la o oră la alta. Acum sunt 2.400 de morți între palestinieni și 1.300 de evrei. Din cei 350 de români cât se află în Fâșia Gaza, MAE a anunțat că 200 au cerut să fie evacuați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si