Aceștia au pancarte cu mesaje precum ”Russian war crimes= Genocide of Ukraine” (Crime de război ale Rusiei= Genocidul Ucrainei) şi “Russia is a terrorist state” (Rusia este un stat terorist).

Refugiaţii ucraineni protestează faţă de crimele de război provocate de Rusia în ţara lor

Manifestarea din Constanța a fost organizată de cetăţeni ai Ucrainei din oraşele Odesa, Herson, Nikolaev, Kiev, Harkov, Dnepr.

Citeste si: Misiune încheiată cu succes în cazul unui ucrainean rătăcit în Făgăraș. Intervenția Salvamont a durat peste 10 ore

Refugiaţii ucraineni protestează faţă de crimele de război provocate de Rusia în ţara lor

Refugiaţii ucraineni protestează faţă de crimele de război provocate de Rusia în ţara lor

[Sursa foto: News.ro]

Protestul refugiaților a început încă de la ora 15.00, la Monumentul Victoriei din Parcul Primăriei Constanţa, cu dansul Oglinda, organizatorii precizând că semnificația dansului este că cetăţenii din Ucraina şi-au pierdut persoanele apropiate, casele, dar nu şi speranţa. Mai apoi a fost intonat imnul Ucrainei. 

Citeste si: Trei hoți au furat două autoturisme, o autoutilitară și acumulatorii de la 19 mașini, toate din curtea unei firme

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Refugiaţii ucraineni au pancarte pe care scrie: “Russian war crimes= Genocide of Ukraine”, “Arm Ukraine Now”, “Russia is a terrorist state”, “Save children in Ukraine”. Apoi, manifestanţii au plecat de Consulatul General al Federaţiei Ruse, unde au continuat protestul.

Cei care participă la protest urmează să revină apoi la Monumentul Victoriei, unde vor mai manifesta până la ora 17.00.

Arabia Saudită, ajutor umanitar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

Arabia Saudită a anunțat că va trimite, sâmbătă, un ajutor umanitar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina. De asemenea, prinţul moştenitor, Mohammed bin Salman a vorbit la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis agenţia oficială de ştiri SPA.

Prinţul moștenitor a precizat că „poziţia regatului sprijină orice va contribui la detensionare şi dorinţa regatului de a continua eforturile de mediere”, potrivit SPA.

Citeste si: Noi bombardamente ale Rusiei în regiunea Kiev. Vladimir Putin ar pregăti un atac major dinspre Belarus

La finalul lunii septembrie, Mohammed bin Salman, supranumit MBS, a fost numit în funcţia de premier, un rol deţinut de obicei chiar de rege.

Mohammed bin Salman, care este conducătorul de facto al regatului, a fost numit „prim-ministru”, se mai arată într-un decret al regelui Salman, tatăl său.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si