Potrivit unei legi din anul 1937, conducătorul britanic poate fi înlocuit în cazul unor anumitor sarcini, precum semnarea unor documente oficiale în timpul absenţelor sale de soţul sau soţia sa, dar şi de persoanele adulte care ocupă primele patru poziţii în ordinea de succesiune la tron. În cazul regelui Charles al III-lea, interimatul ar putea fi asigurat de regina consoartă Camilla, fiii lui- William şi Harry-, unul dintre fraţii lui mai mici- Andrew- şi fiica cea mare a acestuia din urmă- Beatrice.

Cine sunt "oile negre" ale casei regale britanice

Prințul Harry s-a îndepărtat de familia regală şi s-a mutat în Statele Unite după o serie de tensiuni cu fratele şi tatăl lui. La rândul său, prinţul Andrew a fost privat de orice rol oficial în cadrul familiei regale britanice în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală. Beatrice, fiica cea mare a acestuia, nu este un membru activ al familiei regale din Regatul Unit.

Citeste si: Ce se întâmplă cu câinii Reginei Elisabeta, la o lună de la decesul acesteia

Din dorința de a evita ca unul dintre cei doi prinţi văzuți ca „oile negre ale casei regale” să preia interimatul regelui, în cazurile în care monarhul călătoreşte în străinătate alături de regina consoartă şi când prinţul moștenitor William se află la rândul lui în străinătate, lista persoanelor care pot să îl înlocuiască pe suveran ar trebui să fie extinsă, conform mai multor companii mass-media britanice, pentru a îi înclude pe prinţesa Anne şi pe prinţul Edward,

sora şi fratele mai mic al regelui Charles al III-lea.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Lucrul acesta i-ar permite regelui să nu fie nevoit să le ceară ajutorul lui Harry şi Andrew, fără să îi excludă în mod oficial din ordinea de succesiune.

Regele Charles al III-lea vrea să modifice legea din Marea Britanie

Conform jurnaliștilor de la The Telegraph, modificarea în acest sens al legii ar putea avea loc "în săptămânile următoare", reprezentând "o etapă logică" înaintea deplasărilor în străinătate prevăzute pentru regele Charles al III-lea şi regina consoartă Camilla în anul următor.

Citeste si: Cum vor arăta viitoarele monede din Marea Britanie. Vor intra în circulație în decembrie

Biroul de presă de la Palatul Buckingham nu a răspuns momentan după apariția acestor informaţii în mass-media, însă subiectul a fost deja abordat luni în Camera Lorzilor, unde parlamentarul Stephen Benn, membru al Partidului Laburist, s-a întrebat dacă nu cumva a sosit timpul  "să discutăm cu regele despre un amendament"  la această lege.  "Sau poate că situaţia îi convine Guvernului", cu un prinţ   "care a părăsit viaţa publică"  şi un altul  "care a părăsit ţara"?, s-a întrebat parlamentarul britanic.

"Guvernul va analiza întotdeauna aranjamentele necesare", i-a răspuns lordul Nicholas True, membru al Partidului Conservator, care a subliniat că urcarea pe tron a unui monarh reprezintă o bună ocazie pentru revizuirea textului de lege.

Ce a făcut regina Elisabeta a II-a în acest caz

Pe durata interimatului, "consilierii de stat" pot să asigure majoritatea obligaţiilor oficiale ale suveranului (semnarea de documente, primirea unor ambasadori, organizarea unor şedinţe).

Înainte ca regina Elisabeta a II-a să se stingă din viață la data de 8 septembrie, Charles a înlocuit-o pe mama lui de mai multe ori, mai ales cu ocazia tradiţionalului Discurs al Tronului, pe care l-a susţinut în Parlamentul de la Londra în luna mai. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ruptura dintre Harry și tatăl său, Regele Charles al III-lea. De ce nu a participat prințul la cina de după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si