Președintele Klaus Iohannis îl va primi, vineri, pe 2 iunie, la Palatul Cotroceni, pe Regele Charles al III-lea. Vizita monarhului britanic va fi privată. De asemenea, aceasta este prima vizită a sa în România după încoronare.

Administrația Prezidențială a informat că ceremonia primirii oficiale va avea loc pe 2 iunie la ora 15:40. Vor urma fotografia oficială, convorbiri tête-à-tête și întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic.

Regele Charles al III-lea ar urma să petreacă aproximativ o săptămână în România, iar pe lângă întâlnirile oficiale, el va vizita și satul Viscri.

Citește și: Ce gest obișnuit îi este interzis Prințesei de Wales, Kate Middleton, din cauza protocolului regal

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat pentru  Agerpres  că vizita pe care regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat.

25 de ani de la prima vizită a regelui Charles în România

Sunt 25 de ani de la prima vizită a regelui Charles în România. Această vizită va fi una privată.

„Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie.

După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private", a spus Noble.

Citește și: VIDEO. Prințul Harry și Meghan Markle, la un pas de tragedie după o urmărire „aproape catastrofală”

El a menționat că implicarea din trecut a Prințului de Wales în activitățile organizațiilor non-guvernamentale se înscrie în activitățile întreprinse de Guvernul britanic.

„Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată", a adăugat ambasadorul.

Vizita va avea un caracter privat

Diplomatul nu a oferit multe detalii despre vizita Regelui Charles al III-lea. El a menționat că vizita va avea un caracter privat și va fi respectat.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Regele Charles al III-lea va veni în vizită în România în luna iunie

„Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita- n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare", a spus Andrew Noble.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si