UPDATE: Donald Trump spune despre Regele Charles al III-lea că este „un om minunat”

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, l-a descris pe Regele Marii Britanii, Charles al III-lea ca fiind un „om minunat”.

Donald Trump a postat un mesaj pe rețelele sociale: „Este un om minunat, pe care am ajuns să-l cunosc bine în timpul preşedinţiei mele, şi ne rugăm cu toţii ca el să aibă o recuperare rapidă şi completă!”, a spus Donald Trump în ziua în care s-a aflat vestea tristă că Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat

cu cancer la vârsta de 75 de ani.

UPDATE: Președintele american Joe Biden este îngrijorat

Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat că este „îngrijorat” după diagnosticul pe care l-a primit Regele Charles al III-lea.

Întrebat de reporteri dacă are să transmită un mesaj pentru rege, Biden a declarat: „Da, sunt îngrijorat pentru el. Tocmai am auzit diagnosticul său. Sper că voi vorbi cu el în curând”, a spus președintele Statelor Unite ale Americii, potrivit sursei citate anterior.

UPDATE: Prima reacție din partea SUA

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, a reacţionat și a declarat că este o „veste incredibil de tristă" şi a spus că „Îmi pare foarte rău pentru

rege şi familia sa”.

Acesta a spus în cadrul unui briefing de presă că gândurile administrației Biden sunt alături de rege şi de familia regală, scrie News.ro.

UPDATE: Regele Charles și-a informat personal familia despre diagnosticarea bolii

Regele Charles i-a informat pe apropiații din familie cu privire la diagnosticul său, potrivit BBC. Printre ei se numără fiii săi, prinţul William şi prinţul Harry, precum şi fraţii săi, prinţesa Anne, prinţul Andrew şi prinţul Edward.

UPDATE: Prinţul Harry merge la Londra

Ducele de Sussex, care se află în Statele Unite după ce a renunţat la îndatoririle regale, a vorbit cu tatăl său despre diagnosticul său şi va veni în Marea Britanie pentru a-l vedea în zilele următoare, a declarat o sursă apropiată prinţului Harry, citată de Sky News.

Anunțul potrivit căruia Regele Charles al Marii Britanii are cancer a venit luni seară din partea Palatului Buckingham. Reprezentanții Casei Regale spun că nu este vorba despre cancer la prostată, dar au precizat că boala a fost descoperită în timpul unui tratament pe care l-a făcut recent pentru prostată mărită.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer

Casa Regală din Marea Britanie nu a anunțat până în acest moment cu ce tip de cancer se confruntă Regele Charles al III-lea. Potrivit comunicatului transmis, Regele a început deja „tratamentele regulate” de luni.

Palatul Buckingham a anunțat că regele „este pozitiv pe deplin cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină la îndatoririle sale publice pe deplin”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În următoarea perioadă Regele își va suspenda toate angajamentele pe care le are și se așteaptă ca membrii de rang înalt din Casa Regală să preia o parte din sarcinile sale.

Charles al III-lea rămâne în continuare constituțional, șef de stat și suveran al regatului. Regele Marii Britanii are 75 de ani.

Premierul Rishi Sunak i-a transmis Regelui Charles al III-lea prin intermediul unui mesaj pe X „însănătoșire grabnică și completă”. „N-am niciun dubiu că Majestatea Sa va fi din nou sănătos repede și știu că toată țara îi urează să fie bine”, a scris pe rețeaua de socializare premierul britanic.

Anunțul făcut de Palatul Buckingham

„În timpul procedurii recente pentru adenomul de prostată, o problemă separată a fost descoperită. Investigații ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice.

În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale. Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital. Regele rămâne pe deplin pozitiv cu privire la tratamentul său și abia așteaptă să revină pe deplin la îndatoririle sale publice cât mai repede cu putință.

Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer”, a transmis Palatul Buckingham.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si