Dorin Cioabă, autoproclamat rege internaţional al rromilor, a vrut neapărat să îl întâlnească pe Regele Charles al III-lea. Cu această ocazie, i-a oferit şi un cadou inedit monarhului britanic, scrie Antena 3 CNN.

”Eu cred că Majestatea cunoaşte culorile noastre, ale steagului”

Darul a constat într-o căldare şi o plachetă cu mesajul  "de la rege pentru rege".

În contextul scăderii interesului pentru integrarea rromilor din partea Uniunii Europene, Dorin Cioabă crede că Regele Charles al III lea poate reprezenta un promotor al cauzei rromilor în întreaga lume.

Citește și: Regele Charles al III-lea, în vizită la Viscri

Darul a constat într-o căldare şi o plachetă cu mesajul  "de la rege pentru rege".

Darul a constat într-o căldare şi o plachetă cu mesajul  "de la rege pentru rege".

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Mi-am dorit de foarte mult timp să îl cunosc pe Majestatea Sa. I-am adus o căldare, pentru că eu fac parte din neamul căldărarilor, cu steagul nostru, al rromilor, steagul verde-albastru, steagul tradiţional. Eu cred că Majestatea cunoaşte culorile noastre, ale steagului. Este această căldăre, cu un mic vas şi am făcut şi această plachetă de la rege pentru rege. Mesajul nostru este ca prin vocea lui să pune puţină presiune pe instituţiile europene să ajute rromii care trăiesc în ţările pe care Majestatea Sa le are în administrare", a declarat Dorin Cioabă. 

Regele Charles al III-lea își încheie astăzi vizita privată de cinci zile în România. Astăzi, 6 iunie, monarhul britanic a ajuns la Viscri unde a fost așteptat de o mare de oameni din toate colțurile țării.

El s-a întâlnit acolo cu producători din zonă și din Maramureș, care i-au adus și daruri- brânzeturi, horincă sau fotografii înrămate de la vizitele sale anterioare din România, conform  stirilorprotv.ro. Totodată, pe drumul spre Viscri, regele Charles s-a oprit la țiglăria din Bățanii Mari, care a fost realizată cu sprijinul său și unde se fabrică,

prin metode tradiționale, țiglele care îmbracă acoperișurile mai multor case, biserici sau castele din Europa. 

Citește și: EXCLUSIV: Sătenii îl așteaptă pe Regele Charles la Viscri/ Marius Panait: ” Avea un comportament cald, dădea o senzație de acasă”

În discursul susținut la Cotroceni, Regele Charles al III-lea a spus că a ajuns să iubească România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea. El a spus în limba română: ”Ţară de glorii, ţară de dor!”, fiind aplaudat de oficialii prezenţi la eveniment.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si