Regele Mihai se afla de mai bine de un an si jumate in Elvetia, la resedinta sa, fiind diagnosticat cu leucemie cronica si carcinom metastazant. In ultimele zile, Casa Regala a anuntat ca starea de sanatate a Regelui Mihai este grava si ca acesta a primit Sfanta Impartasanie. „Este destul de trist şi îngrijorător pentru că Majestatea Sa este într-o stare de sănătate precară de doi, trei ani. Însă, am înţeles că sunt ultimele ore sau zile în viaţă ale Majestăţii Sale, Regele”, a dezvaluit Michael Flaks, consilierul Regelui Mihai, potrivit royalcentral.co.uk.

Chiar daca se afla pe patul de moarte, Regele Mihai se judeca cu institutiile statului roman. In acest moment, sunt pe rol doua procese. Unul se desfasoara la Curtea de Apel Ploiesti, unde Regele figureaza ca “recurent reclamant”, acesta cerand despagubiri si anularea unui act adminstrativ, “intimati parati” fiind “Garda Forestiera Ploiesti” si “Ministerul Apelor si Padurilor”, miza fiind, probabil, o parte din padurile pe care acesta le-a primit inapoi de la statul roman.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Da posibilitate recurentului-reclamant MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI să ia cunoştinţă de conţinutul răspunsului la întâmpinare”, se arata in hotararea din 6 noiembrie, procesul fiind amanat pana pe 4 decembrie. Un proces similar se desfasoara la tribunalul Brasov, parati fiind „Garda Forestiera Brasov” si „Ministerul Apelor si Padurilor”, urmatorul termen al procesului find stabilit pe 6 decembrie.

Dupa Revolutie, Regele Mihai I si-a recuperat o buna parte din proprietati. In 2001 a reintrat in posesia Domeniului Regal de la Savarsin, iar cativa ani mai tarziu a primit inapoi si Castelul Peles, in acelaşi timp cu Pelisor si Foisor. De asemenea, i-au fost inapoiate de-a lungul ultimilor ani, 20.000 de hectare de padure, trei imobile si un teren în Bucuresti, un imobil si terenuri in Poiana Tapului, cateva cabane si cantoane in zona Azuga-Predeal.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si