„Intotdeauna imi indrept privirea sper cer ca sa mai pot si sufletul imi e cernit. Nu pot sa accept minciuna in care am trait”.

Romanii isi iau "ramas bun" de la Regele Mihai Intai . Au venit  cu miile  la Palatul Regal din Capitala  unde este depus sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale. Plang, aprind lumanari si se inchina pentru sufletul regelui.

„E ultima noastra speranta la bine. eu nu vad. Sa incercam, sa incercam sa speram pentru ca marea noastra speranta nu mai este”.

CRISTINA OANA: Este numai unul dintre sutele de mesaje pe care oamenii simplii l-au lasat aici pe gardul Palatului Regal pentru regele mihai. Sunt flori, sunt lumanarisi ganduri pentru cel care a fost ultimul rege al romanilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Oamenii au stat si cate 3 ore la coada pentru a se inchina  in fata sicriului regal. Printre ei si bunica Elena,  care in ciuda varstei si a  frigului de afara a  venit sa-si exprime regretul la catafalcul  regelui.

CRISTINA OANA: Romanii s-au asezat la rand inca de la orele 8 dimineata...Mii de oameni au format o coada imensa in jurul palatului regal. Toti aseteapta sa ajunga in fata catafalcului si sa isi ia la revedere de la regele mihai I al romaniei.

„S-a jertifit pentru tara noastra, un om care a facut tot ce i-a stat in putinta ca Romania sa fie libera.

Ceea ce facem, facem pentur ca asa simtim si pentru ca asa mi-am educat familia.

Si actorul Mitica Popescu si-a plecat fruntea in fata Regelui Mihai I al Romaniei.

Membrii familiei regale au stat pe rand la capataiul regelui Mihai Intai.Majestatea Sa  Margareta, Custodele Coroanei si  Principele Radu au sosit impreuna cu primul oaspete  regal din strainatate, Regele Simeon al II-lea al bulgarilor.

La Funeraliile  Nationale ale Regelui Mihai si-au anuntat prezenta reprezentantii mai multor familiile regale si imperiale din intreaga lume, printre ei Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Majestatea Sa Regina Silvia a Suediei, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I al Spaniei,  Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei si Alteta Sa Regala Principele de Wales.

Inainte de a fi depus la Palatul Regal, sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a fost pentru cateva ore depus la Peles   si apoi a fost adus in Bucuresti. Aseara, cortegiul funerar a trecut pe sub Arcul de Triumf.

Imediat ce sicriul cu corpul neinsufletit al Majestatii Sale a fost depus in Sala Tronului de la Palatul Regal, oamenii au si venit sa se reculeaga  iar programul  a fost prelungit pana tarziu dupa miezul noptii. Cei care vor sa isi ia ramas bun de la Majestatea  Sa Regele Mihai  o pot face , in aceasta seara pana la ora 22 si maine  de la ora 8 pana la ora 22.00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si