Dupa decesul Regelui Mihai, mai multe ambasade si personalitati au transmis condoleante Casei Regale a Romaniei. Printre acestea s-a numarat si Ambasada Marii Britanii care reprezinta, insa, guvernul de la Londra, nu Casa Regala condusa de Regina Elisabeta a II-a. De obicei, Regina Elisabeta trimite mesaje de condoleante conducatorilor de stat, atunci cand in tarile respective au loc atentate sau dezastre naturale care provoaca victime, dar si cand moare un  membru important al vreunei Case Regale.

Asa s-a intamplat pe 19 martie 2012, cand Regina a trimis un mesaj de condoleante Regelui Tupou VI al Tongai, dupa decesul fratelui acestuia. Pe 13 octombrie 2016, Elisabeta a trimis un alt mesaj de condoleante, catre regina Sirikit a Thailandei, dupa decesul Regelui Bhumibol. Aceste scrisori sunt publicate pe site-ul Casei Regale Britanice, lucru care nu s-a intamplat dupa moartea Regelui Mihai.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Decizia este ciudata, mai ales ca Regele Mihai a avut o relatie extrem de apropiata cu Philip, sotul Elisabetei, cei doi, nascuti in acelasi ani, fiind veri.

Mihai si Philip au copilarit impreuna, iar Casa Regala a Romaniei a publicat fotografii vechi, cu cei doi petrecandu-si vacantele in Romania. Legaturile dintre Casa Regala a Romaniei si cea a Marii Britanii  sunt vechi.

„Regina Victoria a Marii Britanii a fost stră-străbunica Regelui Mihai al Românie, astfel Regele Mihai al României a fost verişor îndepărtat al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi al soţul acesteia, Prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani”, a scris Historia. 

„Casa Regală din România şi cea din Marea Britanie au legături de rudenie din 1914. Atunci începea domnia Regelui Ferdinand de Hohenzollern. El era căsătorit cu Maria, Principesă de Edinburgh, care a devenit Regină a României. De aici încep alianţele de rudenie dintre cele două Case Regale, română şi britanică. Regina Maria a  fost fiica ducelui Alfred de Saxa Coburg şi Gotha, cel de-al doilea fiu al Reginei Victoria. Mama Reginei Maria  a fost Ducesa Maria Alexandrovna, fiica Ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei. Maria este nepoata Regelui Edward al VII-lea, care a fost fratele tatălui său.  Edward a fost al doilea la succesiunea tronului ocupat de Regina Victoria, în timp ce Alfred era abia al patrulea”,  se arata despre legaturile dintre cele doua Case Regale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si