"Regele moare" este o montare care nu vrea sa epateze prin decor sau costume, ci, in primul rand, o reintalnire cu un cuplu actoricesc care ofera un regal artistic cu fiecare aparitie scenica, Mariana Mihut si Victor Rebengiuc.

Scenografia este realizata de Vladimir Turturica, iar Chris Jaeger semneaza Light design-ul spectacolului.

Citeste si: REVOLTATOR! O profesoara de engleza din Bucuresti isi umileste elevii intr-un mod oribil! Cum se comporta cand e trasa la raspundere de parinti!

In ciuda titlului, spectacolul este consolidat de pofta de viata si de incapacitatea omului de a face pace cu moartea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

”Regele moare”, o montare scenica ce tulbura constiinta amortita a fiintei si pune la incercare taria sufletului in relatie cu singura certitudine a omului, moartea, in fata careia putem alege sa credem ca suntem regi, desi suntem doar niste supusi. La intrebarea Ce este mai absurd intre viata si moarte?, probabil ca Ionesco ar raspunde: omul!

Pe Eugène Ionesco aceasta tema a sfarsitului l-a urmarit toata viata, incepand din copilarie.

" De la varsta de patru ani, de cand am stiut ca voi muri, angoasa nu m-a mai parasit. E ca si cum as fi inteles, dintr-odata, ca nu era nimic de facut ca sa scapi de ea si ca nu mai era nimic de facut in viata (…). Scriu, de asemenea, pentru a-mi exprima teama de a muri, umilinta de a muri”, marturisea celebrul scriitor roman. Mi-am spus ca poti sa inveti sa mori, ca poti sa-i inveti pe altii sa moara.
Acesta imi pare lucrul esential pe care-l putem face, fiindca suntem niste muribunzi care nu acceptam sa murim",
motiva dramaturgul Eugène Ionesco nasterea piesei "Regele moare".

" Regele domnului Ionesco a ingaduit una dintre cele mai frumoase intalniri pentru noi", spun Andrei si Andreea Grosu, regizorii spectacolului. "Cu oameni de care ne-am indragostit, cu oameni de care eram indragostiti si pe care o sa-i pastram asa cum ni s-au dat, cu zambete, cu frici, bucurosi, emotionati, netrucati. Regina care ne conduce, alta regina tremuranda, doctorul coplesit, guardul neputincios, menajera fragila si un rege care moare. invatam de la ei cum se moare. E o poveste cu regi si regine, cu nori si copaci care cresc din podele, mari inventatori, frici, familie, dar mai ales cu si despre dragoste".

Premiera oficiala este programata pentru data de 28 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare. Urmatoarea reprezentatie va avea loc pe data de 17 decembrie. Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete TNB, din foaierul Salii Mari, precum si online, pe www.mystage.ro.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si