Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - IMAGINI LIVE -Familia regală a plecat de la Westminster Hall, după o slujbă religioasă

Sicriul cu trupul Reginei Elisabeth a II-a a ajuns la Westminster Hall, unde a avut loc o procesiune condusă de Regele Charles III şi fiii săi. După slujba de aproximativ 20 de minute, familia regală a plecat de la Westminster Hall.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE 18.00  Familia regală a plecat de la Westminster Hall, unde a lăsat sicriul fostei regine Elisabeta a II-a, după o scurtă slujbă religioasă, informează AFP. 

În cursul zilei de marți, sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost transportat de la Edinburgh la aeroportul RAF Northolt, în vestul Londrei.

De acolo, mașina funerară a fost condusă la Palatul Buckingam. Zeci de mii de oameni au asistat la procesiune în centrul Capitalei britanice.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis va participa la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles III, fiii săi William şi Harry, împreună cu Prinţul Andrew, Prinţesa Anne şi Prinţul Edward, vor urma pe jos sicriul în drumul său spre Westminster Hall, miercuri după-amiază, transmite presa britanică.

Care este programul procesiunii de miercuri

Procesiunea va pleca de la Palatul Buckingam, la ora locală 14.22 şi este de aşteptată să ajungă la Westminster Hall la ora 15.00. 

Fiul Annei, Peter Phillips, şi soţul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, vor merge, de asemenea, în procesiune, precum şi ducele de Gloucester şi contele de Snowdon. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Cinci momente importante din viața Reginei Elisabeta a II-a. Elisabeta rămâne regina a 15 regate

Vor mai face parte din procesiune Camilla, regina consoartă, Catherine, prinţesă de Wales, şi Sophie, contesă de Wessex, precum şi Meghan, ducesa de Sussex, transmite News.ro. 

Slujbă condusă de Arhiepiscopul de Canterbury

O slujbă care va dura aproximativ 20 de minute va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, însoţit de decanul de Westminster. 

Autorităţile se așteaptă la o coadă de până la opt kilometri pentru ca oamenii să prezinte omagiile reginei, un exerciţiu logistic complex care include toalete, primul ajutor şi băuturi răcoritoare non-stop pe traseu. 

Citeste si: Cât timp va dura doliul în Regatul Unit al Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a

În condiţiile în care se aşteaptă ca sute de mii de oameni să stea la coadă timp de mai multe ore pentru a avea şansa de a vedea sicriul reginei în Westminster Hall, voluntari din grupuri precum Cercetaşii şi Armata Salvării au fost chemaţi să ajute. 

Sicriul cu regina Elisabeta a II-a, adus de la aeroport la Palatul Buckingam marți seara

[Sursa foto: BBC News]

Ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles al III-lea a aprobat un ordin potrivit căruia ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a să fie declarată sărbătoare legală națională.

Regina va fi înmormântată luni, 19 septembrie, în Capela St George de la Castelul Windsor, alături de mama, tatăl şi soţul ei, Prinţul Philip.

Charles al III-lea, proclamat oficial ca rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul St James din Londra. Proclamația a fost citită în sală și apoi semnată de mai mulți oficiali britanici din Consiliul de Succesiune. Documentul va fi citit apoi de la balconul palatului, astfel încât să fie informat și poporul, potrivit tradiției.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si:  Prima apariție a Prințului William după moartea Reginei Elisabeta a II-a

„Mama mea a dat un exemplu de iubire, pe tot parcursul vieții, și de slujire dezinteresată. Domnia mamei mele a fost inegalabilă ca durată, dăruire și devotament. Chiar și acum, când suntem triști, mulțumim pentru această viață credincioasă. Sunt profund conștient de această moștenire profundă și de îndatoririle și responsabilitățile mari care au trecut la mine acum”,     a declarat Charles al III-lea în discursul ținut după proclamarea sa ca rege.

Proclamația care îl anunță pe Regele Charles al III-lea a fost citită publicului de la balconul Palatului St James, în cadrul unei ceremonii. Au fost trase apoi salve de tun în onoarea noului rege. 

Citeste si:  Detalii din epoca comunistă a României. Regina Elisabeta a II-a și-a ascuns periile de argint în timpul vizitei cuplului Ceaușescu, în urmă cu 40 de ani

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI