Orașul-port Odesa a fost bombardat pentru a patra noapte consecutivă, cu rachete și drone. O salvă de rachete a fost lansată vineri în aceeași regiune, în plină zi. 

Odesa este atacată de marți

"Noaptea aceasta, Forţele Armate ruse au lansat un nou atac cu arme de precizie cu rază lungă de acţiune dinspre mare împotriva instalaţiilor în care se pregăteau acte teroriste împotriva Rusiei cu folosirea dronelor de atac",

a transmis Ministerul rus al Apărării. Potrivit acestuia, "toate ţintele au fost atinse", fără a fi oferite detalii cu privire la localizarea lor.

Citește și: Rusia a atacat, pentru a treia noapte la rând, mai multe zone din Ucraina. "Agresorul lovește în mod deliberat infrastructura portuară”

Rusia a atacat Odesa începând de marți. Potrivit responsabililor ucrainei, în fiecare noapte, instalațiile portuare folosite pentru exportul cerealelor şi alte infrastructuri ale industriei agricole ucrainene, au fost atacate. 

Regiunea Odesa, atacată în plină zi. "Toate ţintele au fost atinse"

Regiunea Odesa, atacată în plină zi. "Toate ţintele au fost atinse"

Moscova a justificat două atacuri despre ,,represalii'', după atacul urcainean de luni, cu drone acvatice de suprafață asupra podului Kerci. 

Peste 70 de rachete folosite în cadrul atacurilor

Atacurile coincid cu retragerea Rusiei din acordul mediat de ONU și Turcia, pentru transportul cerealelor ucrainene. De asemenea, potrivit oficialilor ucraineni, Rusia vrea ca prin bombardamentele acestea să degradeze infrastructura ucraineană, care este destinată exportului de cereale.

Regiunea Odesa, atacată în plină zi. "Toate ţintele au fost atinse"

Regiunea Odesa, atacată în plină zi. "Toate ţintele au fost atinse"

Rusia a folosit în cadrul celor patru atacuri peste 70 de rachete. Au fost folosite în special rachete de croazieră Kalibr lansate de pe nave din Marea Neagră, şi circa o sută de drone.

Vineri, un al cincilea atac s-a efectuat înainte de prânz cu șapte rachete. Acest atac a provocat pagube într-un district tot din regiunea de coastă Odesa.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Ţinta a fost o infrastructură importantă", a declarat reprezentantul Administraţiei Militare din regiunea Odesa, Oleg Kiper, fără a oferi deocamdată alte detalii.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a armatei ucrainene, Natalia Humeniuk, a declarat că ultimul atac și-a atins ținta.

"Încă evaluăm amploarea pagubelor, nu avem informaţii despre victime", a declarat aceasta.

Citește și: Rusia a efectuat un exerciţiu cu tiruri reale în nord-vestul Mării Negre. O„navă inamică” a fost distrusă

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si