Un fost regizor de film din Londra, de origine iraniană, care preda cursuri de cinematografie în Teheran, a fost ucis și dezmembrat brutal de părinți într-o "crimă de onoare" după ce s-a întors în țara sa natală, a transmis poliția locală.

Corpul tăiat al lui Babak Khorramdin, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit duminică, 16 mai, în saci de gunoi și într-o o valiză, descoperirea macabră fiind făcută în orașul Ekbatan, vestul Teheranului. 

Citeste si: VIDEO- Putea fi prevenită fapta bărbatului care și-a ucis concubina și pe fiul ei

Crimă halucinantă în Iran: regizor ucis de proprii părinți

Motivul crimei îngrozitoare: regizorul nu era căsătorit la o vârstă atât de înaintată și refuza să își asculte părinții, potrivit Daily Mail. Mohammad Shahriari, șeful Curții Penale din Teheran, a declarat că tatăl lui Babak a mărturisit că și-a anesteziat fiul, l-a înjunghiat, i-a tăiat corpul și i-a aruncat rămășițele la gunoi.

Regizorul iranian, alături de părinții săi. tatăl lui Babak a mărturisit că și-a anesteziat fiul, l-a înjunghiat, i-a tăiat corpul și i-a aruncat rămășițele la gunoi.[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În urma confesiunii sale, ambii părinți au fost arestați în timp ce se desfășoară o anchetă.

Babak Khorramdin este absolvent de Arte Frumoase la Universitatea din Teheran (2009). A avut o diplomă de master în cinematografie. În anul următor, s-a mutat la Londra pentru a-și continua studiile în cinematografie, înainte de a se întoarce în Iran pentru a preda cursuri despre istoria filmului.

Citeste si: Gheorghe Dincă surprinde din nou. „Monstrul din Caracal” își trimite scrisori din pușcărie cu o vloggeriță celebră

În vârstă de 81 de ani, tatăl Akbar Khorramdin, veteran din războiul Iran-Irak, le-a declarat polițiștilor din Teheran că nu regretă deloc că și-a ucis fiul. El a relatat că Babak obișnuia să fie diferit și să-i enerveze atât pe el cât și pe soția lui,  încă de când era copil.

În timpul pandemiei, Babak Khorramdin și-a ținut cursurile de film acasă la familia sa, unde ar fi invitat mai mulți tineri, studenți, mulți dintre ei fiind femei. Pe seniorul Khorramdin l-ar fi deranjat comportamentul lui Babak. „I-am cerut fiului meu să-și facă rostul lui, dar a refuzat. I-am cerut să plece de acasă dar a refuzat. Ne-a spus că doar mort va părăsi casa noastră. Uneori ne-a și bătut. Voia ca noi să-l întreținem”, a povestit tatăl regizorului.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Vezi aici pagina de IMDB dedicată lui Babak Khorramdin.

Fenomenul "crimei de onoare" a luat amploare în Iran

Expertul în Orientul Mijlociu și editor la Iran International TV, Jason Brodsky, a declarat pentru Daily Mail: „Cred că moartea oribilă a lui Babak Khorramdin este doar ultimul exemplu dintr-un șir lung de violență domestică pe care l-am văzut în Iran. Ne amintim tragica moarte a lui Ali Fazeli Monfared, care a fost ucis de membrii familiei după ce au aflat că este homosexual. Asta fără a menționa cazul de anul trecut al Rominei Ashfrafi, o tânără de 14 ani care a fost decapitată de tatăl ei într-o crimă de onoare”, a spus analistul.

În ciuda adoptării unei legi privind protecția copilului în 2020 în Iran, uciderile de onoare și violența în familie continuă. "Aceasta este o temă pe care comunitatea internațională trebuie să o abordeze cu Iranul", a spus Brodsky.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si