Close sidebar
Close sidebar

Regizorul George Cornea s-a stins din viata. El va fi inmormantat la Cimitirul Luteran din Capitala

Regizorul George Cornea s-a stins din viata pe 14 aprilie, la varsta de 86 de ani. Potrivit unor surse din familie citate de Mediafax, regizorul va fi inmormantat marti, la Cimitirul Luteran din Capitala.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nascut la 26 martie 1931, în Bucuresti, George Cornea a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Capitala în anul 1955.

A fost director de imagine, regizor si scenarist.George Cornea a regizat pelicule precum ''Patima'' sau ''Caruta cu mere''.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

A obtinut mai multe premii: premii UNIATEC pentru imagine la Barcelona, pentru ''Dragoste la zero grade''; la Milano pentru ''Neamul Soimarestilor'' (1965) si la Moscova pentru ''Mihai Viteazul'' (1971). A obtinut doua premii ACIN: Premiul pentru imagine (1971)- pentru filmele ''Mihai Viteazul'' si ''Asediul", precum si o Diploma de onoare (1987), pentru filmul Vulcanul stins.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI