Cel care a vorbit despre internarea lui Lucian Pintilie la Spitalul Elias din bucuresti a fost doctorul Silvius Negoita, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare.

Lucian Pintilie este nascut in 9 noiembrie 1933 in Tarutino, Basarabia. El este absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti si are la activ o serie de piese de teatru puse in scena, dar a semnat si regia unor filme celebre precum "De ce trag clopotele, Mitica", "Terminus Paradis", "Niki Ardelean, colonel in rezerva" sau "O vara de neuitat".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

In 2008, opera maestrului Lucian Pintilie a fost omagiata la Varsovia, intr-o sectiune de autor, in cadrul Festivalului International de film "Vara Filmelor". Astfel, in cadrul festivalului, a fost prezentat un portret artistic al lui Lucian Pintilie, iar timp de o saptamana, la un cinematograf de arta din centrul Varsoviei, au fost prezentate majoritatea filmelor regizate de el. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si