Cineastul Milos Forman, care a devenit cunoscut la Hollywood cu filmele de Oscar „Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo’s Nest” si „Amadeus”, pentru regia carora a fost premiat de Academia americana de film, a murit, vineri, la varsta de 86 de ani, scrie Reuters.

Potrivit agentiei de presa CTK din Cehia, Forman a murit vineri

in Statele Unite ale Americii, dupa o perioada scurta in care s-a luptat cu o boala. Anuntul a fost facut pentru CTK de sotia regizorului, Martina.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„Plecarea sa a fost calma si a fost inconjurat tot timpul de familia lui si de cei mai apropiati prieteni”, a spus ea.
Milos Forman s-a nascut pe 18 februarie 1932 in orasul Caslav din Cehia, dar s-a mutat mai tarziu in SUA.

A devenit cetatean american in anii 1970.

Filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1975), adaptat dupa romanul omonim scris de Ken Kesey, publicat in 1962, si pelicula „Amadeus” (1984), despre viata compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart prezentata din perspectiva rivalului sau, Antonio Salieri, au castigat in total 13 premii Oscar, inclusiv cele la categoria „cel

mai bun regizor”, care i-au revenit lui Forman.

Milos Forman mai este cunoscut pentru musicalul rock „Hair”  in 1979, „Ragtime” in 1981 si „The People vs Larry Flint” in 1996.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si