Totodată, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că va fi organizată o sesiune specială pentru Evaluarea Națională pentru elevii care nu s-au putut prezenta la data stabilită anterior.

În condițiile actuale ale pandemiei de COVID-19, Ministerul Educației a decis să mențină calendarul Evaluării Naționale 2021 pentru clasa a 8-a așa cum a fost stabilit la realizarea structurii anului școlar 2020-2021 anul trecut, dar a adăugat o sesiune specială pentru elevii care nu pot participa pentru că sunt în izolare la domiciliu deoarece sunt infectați cu noul coronavirus.

Evaluarea Națională 2021 va avea o sesiune specială pentru bolnavii de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Modelele de subiecte pentru Evaluarea națională

Când încep înscrierile la Evaluarea Națională 2021

Pe data de 7 iunie 2021 încep înscrierile la Evaluarea Națională și se termină pe data de 11 iunie 2021. Potrivit ordinului de ministrul, la sesiunea specială pentru Evaluare Națională 2021 se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021. Pe data de 28 iunie începe înscrierea în sesiunea specială pentru Evaluarea Națională de la clasa a VII-a și se termină la data de 2 iulie 2021.

Ordinul de ministru modifică ordinul 5.455/2020 în mai multe puncte. Una dintre modificări prevede ce elevi pot participa la etapa specială:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului, au fost în izolare/carantină, au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, pot susține probele examenului în etapa specială, conform calendarului de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a anul școlar 2020 2021 din anexa la prezentul ordin”.

”Candidaților din categoriile enumerate care au participat la una sau mai multe probe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021”.

Citeste si: Programa pentru Evaluarea Națională 2021 la Limba și literatura română

Pentru că în ordinul inițial nu exista precizarea clară despre câți profesori asistenți trebuie să fie în sală, apare acum și această modificare:

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba”.

Elevii vor sta cu mască de protecție pe durata examenului[Sursa foto: PixaBay]

ORDINUL privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021  poate fi accesat AICI.

Când au loc probele scrise

Probele scrise de la Evaluarea Națională 2021 au loc:

  • 22 iunie 2021 – Limba și literatura română
  • 24 iunie 2021 – Matematica
  • 25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă

Probele scrise din cadrul sesiunii speciale de la Evaluarea Națională 2021 au loc:

  • 5 iulie 2021 – Limba și literatura română
  • 6 iulie 2021 – Matematica
  • 7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si