Crestinii care tin Postul Pastelui, care se mai numeste Postul Mare, pentru ca este cel mai lung din an – tine 40 de zile, traiesc in aceasta perioada in rugaciune si isi infraneaza poftele de toate felurile.

Conform portalului altarulcredintei.md, credinciosii trebuie sa respecte cateva reguli importante in Postul Pastelui:

1.Bucurati-va de aceasta perioada de post. Este mare pericolul de a cadea in disperare: "Cum pot trai o perioada atat de lunga fara mancare buna, fara distractie?”, “Eu nu pot tine tot postul.

Nu pot participa la slujbe la biserica atat de lungi” Sfatul duhovnicilor: Dumnezeu nu are nevoie de stomacul si picioarele noastre, ci de inima noastra. El vede in noi dorinta de a-l sluji, si ne vede slabiciunile. Asa ca amintiti-va permanent de Iisus si de Dumnezeu si veti gasi bucurie in post.

2. Rugati-va neincetat! In perioada Postului Pastelui ar trebui sa acordam mai multa atentie si mai mult timp decat o facem de obicei. Rugaciunea sa devina arma de baza in lupta cu ispitele: foamea, disperarea, iritarea, nervii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

3. Rugaciunea în Biserica. Grijile privind familia, lipsa banilor, traficul aglomerat, problemele de la locul de munca ne ocupa mult timp. In ajutor spun dohovnicii, in aceasta perioada sunt bisericile, mai exact timpul petrecut in aceste lacasuri. Acestea ne-ar ajuta mult pentru stabilirea unei stari sufletesti complet diferite, linistite. Cel putin o data pe parcursul postului ar fi bine de participat la Liturghia Darurilor mai inainte sfintite- apropo, in unele biserici ea se face si seara.

4. Pocaiti-va. Pocainta este poate cel mai important lucru din Postul Pastelui. Daca nu intentionezi sa te caiesti de viata si de faptele tale, nu are nici un rost nici postirea, va fi doar o risipa de sanatate.

5. “Uita-te in farfuria ta!" "Vanitatea postirii" este periculoasa si merge la brat cu condamnarea. Cel de langa tine mananca de toate, in timp ce tu postesti? Nu e treaba ta. Nu trebuie sa condamni sau sa te impaunezi cu faptul ca tu postesti. Aminteste-ti ca postul inseamna inainte de toate  pocainta.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

6. Nu numai cu paine va trai omul. Perioada Postului Mare – nu este doar o schimbare a regimului alimentar. Vegetarienii nu mananca niciodată produse animaliere, dar asta nici nu-I apropie nici nu-I departeaza de Dumnezeu. Duhovnicii spun ca mai mult decat ce bagi in gura conteaza ce scoti du gura, cuvintele care ies din gura.

7.

Faceti fapte bune. Ar fi bine sa invatam si sa combinam scaderea interesului fata de ceea ce se afla in farfuria altora cu o crestere a interesului fata de semenii nostri. Sfantul Ioan Gura de Aur ne indeamna ca banii economisiti pe mancarea de post sa-i folosim la ajutorul celor nevoiasi. Din câteva pranzuri de post s-ar putea cumpara laimente sau haine pentru cei saraci.
8. Sa-l urmam pe Hristos. Cea mai importanta regula a Postului Pastelui este asteptarea mircaolului Invierii. Sa incercam sa trecem cele 40 de zile de post impreuna cu Hristos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si