Close sidebar
Close sidebar

Reinfectarea cu SARS-CoV-2 crește riscul de deces sau de spitalizare. Ce spun cercetătorii în domeniu

Potrivit cercetătorilor, reinfectarea cu covid-19 crește riscul de deces, de spitalizare şi de probleme grave de sănătate asociate virusului.

Diana Bostan,

Covid-19

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Studiul a fost realizat pe baza datelor colectate de Departamentul pentru veterani din Statele Unite din 1 martie 2020 până pe 6 aprilie 2022 corespunzătoare unui număr de 443.588 de pacienţi.

Reinfectarea cu SARS-CoV-2 crește riscul de deces sau de spitalizare

''Reinfectarea cu COVID-19 creşte atât riscul efectelor acute, cât şi riscul de COVID de lungă durată'', a spus dr. Ziyad Al-Aly de la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington din St. Louis. ''Acest risc a fost evidenţiat la persoanele nevaccinate, la cele vaccinate şi la cele cărora le-au fost administrat doze booster'', a adăugat el.

Cei ce se reinfectează cu covid-19 au un risc de deces de peste două ori mai mare şi un risc de spitalizare de trei ori mai mare în comparaţie cu pacienţii infectaţi o singură dată cu SARS-CoV-2.  

Citește și: Rețete care susţin sistemul imunitar pe timp de iarnă

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

''Chiar dacă o persoană a avut o infecţie iniţială, iar apoi s-a vaccinat- ceea ce înseamnă imunitate dublă în urma infectării anterioare şi a vaccinării-, ea este în continuare susceptibilă de efecte adverse odată cu reinfectarea'', a precizat conducătorul studiului, Ziyad Al-Aly.

Medicii atrag atenția asupra păstrării normelor de siguranță împotriva COVID-19

''Am început să vedem numeroşi pacienţi care vin la clinică cu un aer invincibil'', a declarat Ziyad Al-Aly pentru Reuters. ''Aceştia se întreabă: 'Contează cu adevărat o reinfectare?' Răspunsul este: da, bineînţeles că ea contează''.

Pentru că urmează perioada sărbătorilor, una destul de aglomerată, oamenii ar trebui să fie mult mai precauți.

Citește și: Cazul uimitor al femeii care a supraviețuit la 12 tumori. Ce au descoperit cercetătorii

''Nu recomandăm măsuri draconice, dar poate dacă mergi cu avionul, ar trebui să porţi mască sanitară'', a spus Al-Aly. ''Dacă eşti într-un supermarket, gândeşte-te că persoana de lângă tine ar putea avea un sistem imunitar slăbit şi dacă porţi mască sanitară, ai putea contribui la protejarea ei''.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI