Remus Cernea a pierdut procesul pe care il intentase Statului Roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului in anul 2010. Ecologistul se plansese atunci ca nu a fost lasat sa candideze pentru Parlamentul Romaniei in momentul in care Colegiul 1 Bucuresti a fost lasat vacant, dupa demisia lui Bogdan Olteanu. El a acuzat Statul Roman de discrimnare dupa ce candidatura sa a fost respinsa pe motiv ca partidul din care facea parte (Partidul Verde) nu avea reprezentare in Parlament.

La sfaristul lunii februarie a acestui an, Remus Cernea a primit raspunsul de la CEDO. Judecatorii au considerat ca amendamentul la Legea Electorala care l-a impiedicat pe Cernea sa candideze nu incalca principiile de discrimnare si ca atare i-a respins cererea. Hotararea a fost luata de un complet de 7 judecatori din mai multe tari europene, printre care si Romania. Din partea tarii noastre, in complet a fost judecatoarea Iulia Motoc

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

In 2010, Remus Cernea ameninta ca va da in judecata Romania la CEDO daca nu este lasat sa candideze. „Daca nu primesc dreptul de a candida merg pana la CEDO. Legile noastre electorale sunt profund discrimnatorii si nedemocratice, cum este si aceasta prevedere intordusa prin ordonanta de urgenta cum ca pot candida la alegeri partiale doar reprezentantii partidelor deja parlamentare”, spunea Remus Cernea in 2010.

Pana la urma, pentru Colegiul 1 au candidat Honorius Prigoana si Radu Stroe. Cel de-al doilea a castigat alegerile la pas, cu un procentaj de peste 70%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si