Renate Weber, a declarat, miercuri, la Parlament, că în privinţa atacării ordonanţelor de urgenţă trebuie făcută o analiză în fiecare caz, dar că ea doreşte ca instituţia să devină mai activă şi mai prezentă în societate în legătură cu respectarea drepturilor şi libertăţilor. „Cred că trăim o perioadă de timp în care văd- nu doar în România, am constatat acest lucru şi la nivel european- o delăsare din partea cetăţenilor când e vorba de drepturile lor”, a spus Renate Weber, scrie News. 

UPDATE- Comisiile juridice ale Parlamentului i-au validat, miercuri, pe cei trei candidaţi pentru funcţia de Avocat al Poporului, decizia fiind luată de plen, prin vot. Weber îl înlocuieşte pe Victor Ciorbea, al cărui mandat s-a încheiat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Renate Weber a activat în societatea civilă din anii '90, militând pentru respectarea drepturilor omului şi fiind inclusiv preşedintele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă. În decembrie 2004, a devenit consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu, demisionând după un an. A devenit europarlamentar în anul 2007, candidând pe lista PNL, partid din partea căruia a obţinut şi următoarele două mandate, în 2009 şi 2014. Deşi PNL a trecut de la liberalii europeni la PPE, Renate Weber a decis la sfârşitul anului 2014 să revină în grupul ALDE din Parlamentul European.

Ulterior, ea a fost exclusă din PNL, iar de atunci a activat ca eurodeputat independent în grupul ALDE.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si