Repartizare licee 2023. Pentru absolvenții claselor a VIII-a a început următoarea etapă, cea a repartizării la licee 2023, potrivit codurilor înscrise pe fișa de opțiuni.

Repartizare licee 2023.

Repartizare licee 2023. Când se afișează listele?

Repartizare licee 2023. Când se afișează listele?

În perioada 6-7 iulie și 10-17 iulie 2023, elevii care au terminat clasa a VIII-a vor trebuie să completeze opțiunile în fișele de înscriere.

Alături de ei trebuie să fie și părinții, asistați de diriginți.

Elevii claselor a VIII-a vor completa opțiunile în   fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 6-7, respectiv 10-17 iulie 2023.

Fișa de înscriere poate fi transmisă și electronic, după cum prevede procedura Ministerului Educației.

Media de admitere la liceu o reprezintă media generală la evaluarea națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire.

În situația în care candidații au medii de admitere egale, ei vor fi departajați prin următoarele criterii:

a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;

b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;

c) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

d) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

Model de fișă de înscriere poate fi găsit  aici.

Repartizarea propriu-zisă a candidaților este pe 19 iulie.

Rezultatele repartizării computerizate la licee vor fi anunțate de Ministerul Educației pe site-ul oficial. Absolvenții clasei a VIII-a vor fi repartizați în funcție de ierarhia publică pe edu.ro.

Repartizare licee 2023.

Repartizare licee 2023. Când se afișează listele?

Calendar admitere liceu 2023

- 6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fisele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Este important ca aceste opțiuni să fie completate cu atenție, deoarece orice greșeală poate duce la o repartizare nedorită. 

De asemenea, absolvenții care doresc să participe la admiterea în alt județ trebuie să depună/transmită fisele conform procedurii stabilite.

- 6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor erori în baza de date computerizată și listarea fiselor corectate.

Aceste operațiuni se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată. 

- 17 iulie 2023:   Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- 18 iulie 2023:   Corectarea erorilor și confirmarea finalizării modificărilor în aplicația informatică centralizată.

- 19 iulie 2023:   Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023.

- 19 iulie 2023:   Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal din județ/municipiul București.

- 20-25 iulie 2023:   Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

- 25 iulie 2023:   Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

- 26-28 iulie 2023:   Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Citește și:  Admitere liceu 2023. Cum se calculează media în acest an? Anunț important pentru candiați!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si