Decizia BOR în legătură cu împărtășania pe durata stării de alertă în România din cauza epidemiei de coronavirus

Citeste si: Acţiuni de deszăpezire pe Transfăgărăşan. Zăpada atinge șase metri- VIDEO

Conform oficialilor BOR, împărtășirea creștinilor se amână pentru o perioadă scurtă. Între timp… se va termina consultarea cu toate bisericile ortodoxe și se va găsi altă soluție decât împărtășirea cu lingurițe de plastic.

Astfel, duminică, 17 mai, la încheierea ceremoniei religioase, nimeni nu va fi împărtășit.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Survivor Romania. Ghiță Balmuș, eliminat aseară din competiția ”Survivor Romania”: "Am dat tot ce am putut, de multe ori cu dureri, înfometat, trist..."

“Nu este nimic nou și nimic contrar teologiei liturgice a Bisericii, care are menirea să-l ghideze pe omul credincios printr-o lume reală, confruntată uneori cu crize grave, inclusiv medicale. În anumite contexte trebuie să trecem proba realismului creștin, care ne protejează de orice formă de abordare magică a „celor sfinte” si de punerea în conflict a credinței profunde cu rațiunea practică.

Creștinismul autentic, hrănit din fidelitatea față de tradiția genuină a Evangheliei și față de cea filocalică, patristică, nu pune în conflict artificial credința și rațiunea, ci le cultivă cu discernământ”, au transmis oficialii Bisericii Ortodoxe Române, potrivit Digi24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si